Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Valsts prezidents tiekas ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvjiem

Ceturtdien, 23.maijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar Ārvalstu investoru padomes Latvijā pārstāvjiem, lai uzklausītu padomes redzējumu stabilai un ilgtspējīgai ekonomikas izaugsmei, tajā skaitā pārrunājot iespējamos uzlabojumus tiesiskuma, tiesu sistēmas efektivitātes, godīgas konkurences un investīciju aizsardzības jomā, portālu Diena.lv informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Uzsākot sarunu, Valsts prezidents uzsvēra, ka šodien, lai pieņemtu pareizus lēmumus, ir svarīgi zināt dažādās risinājuma iespējas, atzīmējot arī Ārvalstu investoru padomes ieteikumu un padomu nozīmi. Viņš norādīja, ka Latvija ir maza un atvērta ekonomika, tādēļ ir būtiski šobrīd atrast veidu, kā attīstīties tik strauji, lai Latvija būtu konkurētspējīga kā viena no ES dalībvalstīm. To Andris Bērziņš minēja kā vienu no iemesliem, kādēļ Latvija šobrīd īpaši aktivizē sadarbību ar Austrumu partnerības programmas valstīm un Centrālāzijas valstīm.

Sarunas dalībnieki apsprieda tos aktuālos mērķus, kas jāsasniedz, lai turpinātu veidot investīcijām pievilcīgu vidi Latvijā, un izaicinājumus, kas jāpārvar pēc iespējas drīzāk.

Ārvalstu investoru padomes Latvijā priekšsēdētājs Džerijs Virts uzsvēra, ka šobrīd Latvijas ekonomiskie rādītāji ir ļoti labi, taču, lai šī situācija būtu ilgtspējīga, ir iespējami un arī nepieciešami uzlabojumi.

Ārvalstu investoru padomes pārstāvji uzsvēra, ka ilgtspējīgai attīstībai nepieciešami vairāki priekšnoteikumi biznesa vidē – jābūt godīgai konkurencei, jārada caurspīdīgums, sistēmai kopumā jābūt paredzamai un noteikumiem nemainīgiem ilgākā laikā posmā. Viņi uzsvēra, ka, lai šāda situācija izveidotos, nepieciešamas strukturālas reformas gan izglītības sistēmā, gan valsts pārvaldē, gan veselības aizsardzībā, gan labklājības jomā. Ārvalstu investoru pārstāvji sacīja, ka būtiskāk par mērķu un prioritāšu nospraušanu ir sekot to izpildei, lai labi risinājumi nepaliek tikai idejas līmenī, bet tai seko darbi, kuri tiešām atbilst iecerēm.

Abas puses kā būtisku jautājumu apskatīja to, kādēļ, neskatoties uz labajiem ekonomikas un izaugsmes rādītājiem, nepieaug ārvalstu investoru skaits Latvijā. Dž.Virts to skaidroja ar potenciālo investoru bažām par diviem faktoriem – neskaidrībām ES kopumā un tiesisko vidi Latvijā, kur nepieciešami uzlabojumi, nodrošinot skaidru, caurspīdīgu un ilgtermiņā stabilu darbību. Tikšanās ietvaros Ārvalstu investoru padomes pārstāvji informēja par gaidāmo diskusiju Pārmaiņu priekšgalā Baltijas Attīstības forumā, kurā tiks spriests par Latvijas panākumiem krīzes pārvarēšanā un izaicinājumiem, ar kādiem Latvija saskaras, atgriežoties uz izaugsmes ceļa un stiprinot konkurētspēju.

Tikšanās reizē ar Valsts prezidentu piedalījās Ārvalstu investoru padomes Latvijā priekšsēdētājs Džerijs Virts, priekšsēdētāja vietniece, Fortum Latvija valdes priekšsēdētāja Ginta Cimdiņa, GlaxoSmithKline valdes priekšsēdētājs Valts Ābols, Lielbritānijas tirdzniecības kameras Latvijā valdes priekšsēdētājs Kamerons Grīvzs, PricewaterhouseCoopers Latvija partnere, valdes locekle Zlata Elksniņa-Zaščirinska, SEB bankas valdes loceklis Gunārs Karlsons, Ārvalstu investoru padomes Latvijā direktore Linda Austere un izpilddirektors Ģirts Greiškalns.

Ārvalstu investoru padome Latvijā ir sabiedriska organizācija, kurā apvienojušās lielākās ārvalstu firmas, kas veikušas nozīmīgas tiešās investīcijas Latvijā, kā arī desmit ārvalstu tirdzniecības kameras Latvijā. ĀIPL aktīvi meklē un iesaka risinājumus, lai sadarbībā ar Latvijas valdību uzlabotu un attīstītu uzņēmējdarbības un investīciju vidi valstī. Saskaņā ar investoru izvirzītajiem prioritārajiem jautājumiem ĀIPL ietvaros konkrētus priekšlikumus izstrādā darba grupas, kuru sastāvā darbojas investoru uzņēmumu un ārvalstu tirdzniecības kameru pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas