Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Vēlas pacelties no zemākā punkta

Zems reitings un mazas cerības iegūt pārstāvniecību nākamajā Saeimā neattur Aināru Šleseru, kurš vada savā vārdā pārdēvēto reformu partiju LPP/LC, iesaistīties cīņā par vietām Saeimā. Pēdējā nedēļā pirms vēlēšanām partija atkārtos agrāk praktizēto - iespaidīgas reklāmas par maksimāli atļauto naudu. Taču citādi tās līderu izpausmēs vairs nav agrākās bravūras, uzsvaru liekot uz pārbaudītajām kristīgajām un ģimenes vērtībām, kā arī profesionālu komandu.

LPP/LC piedāvā arī savu ministru kandidātu sarakstu, kurā ir valdības darbā jau pieredzējušie Ainars Baštiks, Andris Bērziņš, Juris Radzēvičs, Dainis Turlais un pats A. Šlesers kā premjera kandidāts. Ja partija iekļūtu Saeimā, arī tās frakcijā, visticamāk, būtu pieredzējušie politiķi, kuriem parasti priekšroku dod A. Šlesera partiju vēlētājs.

Neviena Saeimā pārstāvēta partija neuzrāda tik lielu biedru skaitu kā Šlesera Reformu partija LPP/LC, kurai esot 3772 biedri. Tajā pašā laikā nevienai Saeimā pārstāvētajai partijai nav tik mazas ietekmes kā šim politiskajam spēkam, kas iepriekšējās vēlēšanās nestartēja ar savu sarakstu, bet kopā ar Tautas partiju nodibināja apvienību Par labu Latviju!. Tā ieguva astoņas vietas - no tām trīs bija LPP/LC. Apvienība 10. Saeimā bija opozīcijā.

Pēc BNS pasūtījuma veiktās Latvijas faktu pēdējās aptaujas, par LPP/LC būtu gatavi balsot 1,3% vēlētāju. Zaudējusi atbalsta punktus reģionos, LPP/LC, iespējams, tos vēl nav zaudējusi kristīgajās konfesijās. Sarakstā ir cilvēki no tām, arī no Jaunās paaudzes - iepriekšējo vēlēšanu pieredze rāda, ka tās pārstāvji diezgan vienprātīgi atbalsta tieši šo partiju.

A. Šleseram raksturīga sišanās pret gandrīz jau aizvērtām durvīm un arī pārdroši, vēlāk aizmirsti solījumi, piemēram, pārvērst Rīgas Centrāltirgu cilvēkiem tīkamā izskatā - bijušā LPP/LC biedra Daiņa Liepiņa neilgajā vadīšanas laikā patiešām bija sākušās pārmaiņas - vai apvienot Rīgu ar Jūrmalu. Ideju par Latviju kā finanšu un biznesa centru un bagātīgu investīciju piesaisti viņš nav atmetis joprojām.

Lai nokļūtu pie iespējas to īstenot, A. Šlesers neiezīmē sarkanās līnijas un varot sadarboties pilnīgi ar visiem - gan Saskaņas centru, gan Visu Latvijai!-TB/LNNK. Politiskā realitāte var izrādīties tāda, ka vienīgās iespējas nonākt valdībā partijai ir, ja vairākumu veido SC un Zaļo un Zemnieku savienība, jo aptaujās populārajai ZRP ir sarkanā līnija - oligarhu ietekmē esošie politiskie spēki. LPP/LC līdera vārds šajā kontekstā figurē mediju ziņās, kas vēstīja arī par viņa iztaujāšanu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā. Kad V. Zatlers rosināja Saeimas atlaišanu, kā pēdējo pilienu viņš minēja Saeimas nevēlēšanos dot atļauju veikt kratīšanu A. Šlesera dzīvesvietās. A. Šlesers pats droši saka, ka tam pamata nav, jo esot jau pagājuši vairāki mēneši, bet nekādi viņa nodarījumi neesot atklāti.

Pilnu rakstu, komentārus un analīzi lasiet laikraksta Diena pirmdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas