Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vienotība atbalsta Maizīša kandidatūru SAB direktora amatam

Vienotība atbalsta aizsardzības biroja (SAB) direktora amata kandidātu Jāni Maizīti, pēc viņa iztaujāšanas frakcijā žurnālistiem sacīja tās vadītājs Dzintars Zaķis.

Viņš norādīja, ka ar Maizīti diskutēts par dažādiem jautājumiem, piemēram, par pielaidēm valsts noslēpumam, to izsniegšanas sistēmu un tiesībām apstrīdēt nelabvēlīgus lēmumus. Tāpat pārrunāts, kā drošības iestādēm veicies ar darbu un to publisko tēlu, pastāstīja Zaķis, piebilstot, ka drošības iestāžu tēls esot bijis labs.

Pēc šīs diskusijas frakcijā Vienotība nolēma atbalstīt Maizīša kandidatūru, norādīja Zaķis.

Jau vēstīts, ka NDP pagājušajā piektdienā nolēma SAB direktora amatam virzīt Valsts prezidenta nacionālās drošības padomnieku Maizīti. Par SAB direktora apstiprināšanu būs jālemj Saeimai.

Pašreizējais SAB direktors Jānis Kažociņš biroju vada kopš 2003.gada 2.maija. Augstajā amatā viņš tika apstiprināts divus termiņus pēc kārtas. Šā gada 2.maijā Kažociņam beigsies pilnvaru termiņš, bet trešo reizi viņš uz šo amatu nolēmis nekandidēt.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) šo kandidatūru vērtē pozitīvi un cer, ka Maizītis gūs arī "pārliecinošu" Saeimas vairākuma atbalstu.

Premjers akcentēja, ka Maizītis ir nozares profesionālis ar labu reputāciju, kurš pierādījis savas spējas ģenerālprokurora amatā, kā arī apliecinājis savu spēju pretoties politiskajam spiedienam, kas šajā amatā pret viņu tika vērsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas