Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zakatistovam uzrāda apsūdzību par 26 620 eiro izkrāpšanu

Prokurors Māris Urbāns ceturtdien izsniedzis apsūdzību Saeimas deputātam Atim Zakatistovam (KPV LV) par personu grupā izdarītu krāpšanu lielā apmērā, proti, deputāts tiek apsūdzēts 26 620 eiro izkrāpšanā un 2420 eiro izkrāpšanas mēģinājumā, aģentūrai LETA pavēstīja Ģenerālprokuratūras pārstāve Laura Majevska. Prokuratūras izplatītajā paziņojumā nav atklāts Zakatistova līdzapsūdzētā vārds, taču aģentūrai LETA zināms, ka tas ir uzņēmējs Viesturs Tamužs.

Saskaņā ar apsūdzību 2016. gadā Zakatistovs ar Tamužu vienojās par naudas izkrāpšanu no AS Eco Baltia meitassabiedrības SIA Eco Baltia grupa nolūkā finansēt Zakatistovu kā politiskās partijas politiķi. Tamužs lietā informēja Eco Baltia valdes priekšsēdētāju un valdes locekli par nepieciešamību saņemt Zakatistova sniegtās stratēģisko jautājumu konsultācijas, jau iepriekš zinot, ka konsultācijas faktiski netiks sniegtas. Saskaņā ar līgumiem, kas tika noslēgti starp Eco Baltia grupa un Zakatistovam piederošo uzņēmumu SIA Per capita, laika periodā no 2016. gada jūnija līdz 2017. gada maijam Zakatistovam bija jāsniedz konsultācijas par organizācijas pārmaiņu vadības jautājumiem un vides, ilgtspējīgas un resursu taupības politikas izstrādes jautājumiem.

Lai gan konsultācijas faktiski netika sniegtas, Zakatistovs ik mēnesi iesniedza Eco Baltia grupa apmaksai rēķinus par it kā sniegtām konsultācijām, bet Tamužs neinformēja Eco Baltia grupa vadību, ka līgumos paredzētās konsultācijas faktiski nav saņemtas.

Eco Baltia grupa, būdama maldināta par konsultāciju sniegšanas faktu, pārskaitīja uz Zakatistovam piederošās firmas Per capita bankas kontu 26 620 eiro. Tomēr Eco Balti grupa neapmaksāja pēdējo iesniegto rēķinu 2420 eiro apmērā, jo uzņēmuma vadībai radās aizdomas, ka noslēgtie konsultāciju līgumi tiek izmantoti nelikumīgai politiskās partijas finansēšanai.

Lietā turpinās pirmstiesas izmeklēšana.

Jūnijā sākumā Saeimā par Zakatistova izdošanu kriminālvajāšanai nobalsoja 55 deputāti no Jaunās Vienotības, nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), apvienības Attīstībai/Par!, Zaļo un zemnieku savienības un Saskaņas, KPV LV frakcijas iekšējie opozicionāri Karina Sprūde un Didzis Šmits, kā arī pie frakcijām nepiederošā Linda Liepiņa.

Pret Zakatistova izdošanu balsoja vairums deputāta frakcijas biedru, tai skaitā viņš pats, kā arī visi 13 klātesošie Jaunās konservatīvās partijas deputāti. Balsojumā nepiedalījās pie frakcijām nepiederošie deputāti Aldis Gobzems un Jūlija Stepaņenko, kā arī Romāns Naudiņš (NA) un Inguna Rībena, kura izstāsies no NA.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli Zakatistovs tādējādi ir zaudējis tiesības piedalīties Saeimas un tās komisiju, kā arī citu to institūciju sēdēs, kurās Saeima viņu ir ievēlējusi vai apstiprinājusi, līdz kriminālvajāšanas izbeigšanai vai līdz brīdim, kad stājas spēkā notiesājošs tiesas spriedums. Šajā laikā deputāts saņem pusi sava atalgojuma.

Reizē Zakatistovs nolēmis turpināt ieņemt KPV LV frakcijas priekšsēdētāja amatu un Finanšu ministrijas parlamentārā sekretāra posteni.

Top komentāri

kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Vēl nekas nav pierādīts bet šim pusalga nost. Ko tad šis tagad lai ēd? Krāpties arī pašlaik nevar, visi uzmanīsies. Ja tie prokurori neapstāsies, tad drīz būs kp frakcija Saeimā jālikvidē.
he-heee
h
filozofs, doktors, mācījies USA un tāds blēdis....Kādi tad ir tie citi kas nav mācījušies USA?
atiruj31
a
Te nu esam ,kur esam ,velesanas reklamejas ,zimejas ,bet mes ticam sveti ,ka bus letaka elektriba ,un zemaks PVN ,un tt,bet par kadiem prototipiem mes piedalamies velesanas ?/ To mes nezinam ,es nebutu nekad balsojusi par KPV LV ,ja zinatu tas partijas gala iznakumu ,nav valsti nevienas partijas ,par kuru balsot ,ir jalikvide tas 100 partijas ,kuras lien vieni aferisti ,zagli un liekezi ,kuri fiziski stradat nevelas ,kuri velas piebazt gulot saeima sesiju laika savas kabatas un kontus arzemes,noladeta saeima.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas