Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Zariņa vietā OIK parlamentārās izmeklēšanas komisijā apstiprina Ādamsonu

Saeima šodien piekrita mainīt obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas jautājumiem veltītās parlamentārās izmeklēšanas komisijas sastāvu, tajā ieceļot deputātu Jānis Ādamsonu (S).

Ādamsons komisijā strādās partijas biedra Ivara Zariņa vietā. Iesniegumu par Zariņa atsaukšanu no parlamentārās izmeklēšanas komisijas bija iesnieguši vairāki partijas Saskaņa frakcijas deputāti, tostarp pats Zariņš.

Lēmumu atstāt komisiju Zariņš pieņēmis, paužot neapmierinātību ar lēmumu komisijas vadībā ievēlēt deputāti Ievu Krapāni (KPV LV).

"Šāda savdabīga komisijas locekļu izvēle, virzot par komisijas vadītāju cilvēku, kuram nav nekādas sapratnes par izmeklējamo priekšmetu, liecina, ka komisijas vairākums nav ieinteresēts veiksmīgā izmeklēšanas procesā, bet vēlās to izgāzt," iepriekš pauda Zariņš.

Viņaprāt, esot acīmredzami, ka galvenais nolūks ir izmantot šo komisiju nevis "OIK afēras" izmeklēšanai, bet gan lai panāktu tālāku partijas KPV LV sabrukšanas procesu, ļaujot tai izgāzties ar saviem vēlētājiem dotajiem solījumiem, "tādejādi diskreditējot sevi galīgi un kļūstot par "barību" pārējiem politiskajiem spēkiem, kuri atbalstīja šādu komisijas vadību".

Zariņam nav pieņemams arī tas, ka šīs komisijas sastāvā ir locekļi, kuriem ir acīmredzams interešu konflikts.

Diskusija par Zariņa atsaukšanu no komisijas izvērtās arī par strīdu starp partijas KPV LV bijušajiem un esošajiem biedriem. Kādreizējais partijas pārstāvis Aldis Gobzems, kā arī partijas Saeimas frakcijas iekšējais opozicionārs Didzis Šmits pārmeta deputātam Jānim Vitenbergam pārmeta balsojumu pret Zariņu komisijas vadītāja amatā, uzsverot, ka Zariņš esot objektīvi kompetentāks jautājums. Gobzems atsauca atmiņā to, kā Vitenbergs esot gribējis dažādus amatus, tāpēc, Gobzema ieskatā, viņš labprāt sadarbojoties ar partiju apvienību Jaunā vienotība. Arī Šmits pauda neapmierinātību ar Vitenberga rīcībām, norādot, ka pēc šīs sēdes viņu ceļi vismaz uz kādu laiku šķirsies.

Kā ziņots, par komisijas priekšsēdētāju ievēlēta Krapāne, bet par tās sekretāru - parlamentārietis Mārtiņš Šteins (AP). Komisijā strādās arī deputāti Arvils Ašeradens (JV), Sandis Riekstiņš (JKP), Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) un Viktors Valainis (ZZS).

 

Top komentāri

Būs bļaustīšanās komisija
B
Zariņš vismaz bija lietas kursā par OIK
zuze
z
Ādamsonu par komisijas vadītāju ! un tad lai spalvas put!!!
Jonis
J
Krapāni pat ellē vārīs ar OIK saražoto elektrību !!!!!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas