Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlera partiju var pagūt reģistrēt

Ja notiks Saeimas ārkārtas vēlēšanas, partiju apvienības Vienotība un Visu Latvijai!-TB/LNNK tajās startēs tagadējā statusā, lai gan kā viena, tā otra plāno līdz tam uz apvienības bāzes izveidot vienotu partiju. Partijas, kuras būs pieņēmušas lēmumu par reorganizāciju, kā vienotu politisko spēku varēs reģistrēt ne agrāk kā trīs mēnešus pēc šī lēmuma publicēšanas oficiālajā laikrakstā Latvijas Vēstnesis, Dienai paskaidroja Uzņēmumu reģistra (UR) pārstāve Lilita Strode.

Tik ilgs laiks nepieciešams, lai nodrošinātu kreditoru interešu pārstāvību un viņi varētu pieteikties. Šī paša iemesla dēļ uzreiz nav iespējama arī Tautas partijas likvidācija.

Taču jaundibinātas partijas dokumentus pēc to saņemšanas UR izvērtē septiņu dienu laikā. Tas nozīmē, ka Valda Zatlera veidoto reformu partiju var pagūt nodibināt un reģistrēt līdz Saeimas ārkārtas vēlēšanām. Tās dibināšana ir paredzēta 23. jūlijā. Biedru iesaistīšana partijā notiek ar interneta starpniecību, proti, speciāli izveidotā mājaslapā var aizpildīt anketas. Pēc tam partijas veidotājs ar šiem cilvēkiem nolēmis tikties. Pēdējās ziņas liecināja, ka pieteikušies ap 700 cilvēku, taču nav zināmi V. Zatlera tuvākie domubiedri, kas veidos partijas kodolu.

Referendums par Saeimas atlaišanu, ko īsi pirms prezidenta pilnvaru beigām rosināja V. Zatlers, notiks 23. jūlijā. Pēc tam nākamajā otrdienā, 26. jūlijā, varētu būt zināmi oficiālie referenduma rezultāti, skaidroja Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars. Ja tauta lems par Saeimas atlaišanu, kandidātu sarakstu iesniegšana sāksies 29. jūlijā, bet pēdējā sarakstu pieņemšanas diena būs 18. augusts. Saeimas ārkārtas vēlēšanas varētu notikt 17. septembrī.

Drīz pēc V. Zatlera lēmuma rosināt Saeimas atlaišanu Vienotība un Visu Latvijai!-TB/LNNK nolēma pasteidzināt vienotu partiju izveidi. Vienotības dibināšanas kongress paredzēts 6. augustā, bet nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK savu kongresu sasaukusi 23. jūlijā. Partiju reorganizācija nozīmē, ka faktiski beidz pastāvēt tie politiskie spēki, uz kuru bāzes nolemts veidot jaunu partiju. Viens no Vienotības veidotājiem tās valdes loceklis Edgars Jaunups Dienai sacīja, ka juridiski pēc 6. augusta Vienotība vēl ir apvienība, bet politiski tā jau būs partija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas