Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Zatleru Hudžandas tirgū sagaida ar aplausiem

Turpinot valsts vizīti Tadžikistānā, šodien Valsts prezidents Valdis Zatlers un Lilita Zatleres kundze apmeklēja Tadžikistānas ziemeļu pilsētu Hudžandu, informē Prezidenta kanceleja.

Hudžandas iedzīvotāji ar skaļiem aplausiem sagaidījuši Latvijas valsts vadītāju pilsētas galvenajā tirgū, kurā V.Zatlers aprunājās ar vietējiem tirgotājiem un tirgus apmeklētājiem, informē kanceleja.

Hudžandā atrodas viena no Tadžikistānas lielākajām tekstila rūpnīcām –  tadžiku un itāļu kopuzņēmums. Apskates gaitā  Valsts prezidents tika iepazīstināts gan ar kokvilnas aušanas, šūšanas  un gludināšanas cehu darbību, gan ar produkcijas eksporta perspektīvām uz Eiropas Savienību.

Līdz ar Valsts prezidentu šodien Hudžandā viesojās arī divdesmit piecu Latvijas uzņēmēju grupa, lai tiktos ar šī reģiona uzņēmējiem un pārrunātu sadarbības iespējas starp abām valstīm.

V.Zatlers apmeklējis arī Prezidenta liceju. Apmeklējot skolu, prezidents tika iepazīstināts ar mācību iespējām skolēniem, tajā skaitā skolas TV centru, sporta kompleksu, kā arī dažādu rokdarbu praktizēšanās iespējām.

Viesojoties pilsētas vēstures muzejā, kultūras namā un mošejas kompleksā, Valsts prezidentam bija iespēja izzināt pilsētas un valsts vēsturi, kā arī reģiona kultūras tradīcijas, norāda Prezidenta kanceleja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas