Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

9.maijā neliegs ziedu nolikšanu Pārdaugavā pie pieminekļa padomju karavīriem

9.maijā pašvaldība neliegs ziedu nolikšanu Pārdaugavā pie pieminekļa padomju karavīriem, informēja Rīgas dome.

Pašvaldība skaidro, ka piekļuve piemineklim būs daļēji ierobežota, taču tā nebūs slēgta, proti, apmeklētāji varēs kontrolētā veidā iekļūt teritorijā un notikt ziedus.

Lai neveidotos drūzmēšanās, iedzīvotāju kustību pieminekļa teritorijā uzraudzīs un kontrolēs Valsts policija un Rīgas Pašvaldības policija. Pieminekļa apkārtnes daļējai norobežošanai tiks izmantotas barjeras, kuru uzstādīšanas mērķis ir efektīvāka cilvēku plūsmas kontrole.

Drošības pasākumi notikšot pēc Valsts policijas izstrādāta plāna.

Saistībā ar epidemioloģisko situāciju šogad Uzvaras parkā nenotiks tādi pasākumi kā koncerti, tirgošanās u.c. Pēc pašvaldības aicinājuma organizatori atsaukuši arī 9.maijā pieminekļa tuvumā pieteiktos piketus. 

Pašvaldība aicina cilvēkus būt atbildīgiem, nedrūzmēties, ievērot noteiktās prasības, ilgi neuzkavēties Uzvaras parkā, klausīt policijas norādēm, neradīt apdraudējumu sev un citiem.

Situācija esot skaidrota arī domes frakcijām.

Savukārt Latvija Krievu savienība (LKS) pēc tās frakcijas vadītāja Miroslava Mitrofanova tikšanās ar Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (PP) savā Facebook kontā publicējusi informāciju, ka 9 maijā ikviens varētu netraucēti nolikt ziedus pie Rīgas atbrīvotāju pieminekļa.

LKS norāda, ka piemineklim būšot iespēja tuvoties pa centrālo aleju.

Partijas pārstāvji aicina cilvēkus neuzkavēties pie pieminekļa, lai ikvienam dotu iespēju nolikt ziedus.

Savukārt frakcija Saskaņa tikšanās laikā norādījusi uz to, ka līdz pat šim brīdim nav izdots rīkojums par sabiedriskā transporta braucienu skaitu palielināšanu, kas kursē netālu no svinību vietas. 

"Mēs uzsvērām, ka šajā gadījumā nav runa tikai par pasažieru komfortu, bet arī epidemioloģisko drošību. Nav pieļaujams, ka sabiedriskais transports būs pārpildīts," uzsvēra frakcija.

LETA jau ziņoja, ka šogad organizēti 9.maija pasākumi Pārdaugavā nenotiks.

Rīgas pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītāja Elīna Trautmane kopā ar drošību uzraugošajām iestādēm un citām atbildīgajām pašvaldības amatpersonām nolēmusi, ka pieeja Padomju armijas karavīru piemineklim 8. un 9.maijā tiks ierobežota, kā arī Uzvaras parka apkārtnē tiks noteikti satiksmes ierobežojumi, par kuriem informāciju sniegs atsevišķi.

Epidemioloģiskās drošības dēļ šogad organizēti pasākumi pie pieminekļa nenotiks, tādēļ pašvaldība aicina cilvēkus būt atbildīgiem, nepulcēties, ievērot noteiktās prasības un neradīt apdraudējumu sev un citiem.

Jau ziņots, ka patlaban, Covid-19 pandēmijas laikā, publiski pasākumi ir aizliegti, bet piketi atļauti līdz 10 cilvēkiem.

Rīgā katru gadu norisinās vairāki pasākumi, kas veltīti Krievijā svinamajai Uzvaras dienai un nacisma sagrāvei, kā arī Otrā pasaules kara upuru piemiņai. Pēdējos gados viens no pasākumu rīkotājiem ir bijusi biedrība 9maijs.lv.

pievienota 11.-12.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas