Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Lidl turpina pilnveidot Kalnciema ielas veikala projekta risinājumus

Mazumtirdzniecības uzņēmums Lidl Latvija sava topošā Kalnciema ielas veikala arhitektonisko risinājumu izstrādā kopīgā dialogā ar Rīgas pilsētas būvvaldi, Rīgas pilsētas arhitektu un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, ņemot vērā šīs Āgenskalna apkaimes vēsturisko raksturu un nākotnes attīstības redzējumu, informē uzņēmumā.

“Integrējot saņemtos ieteikumus, ir tapis jauns ēkas fasāžu un ārtelpas risinājums, kas drīzumā tiks iesniegs Būvvaldē. Plašā, veikalam pieguļošā teritorija tiks bagātīgi apzaļumota, šeit paredzot koku lielstādu un dažādu dekoratīvo krūmu stādījumus. Gar Melnsila un Kalnciema ielām plānots atjaunot iepriekšējo gadu laikā zaudētos kokus, paredzēts laukumiņš jauniešu fiziskajām aktivitātēm, uzstādītas papildus velo novietnes, soliņi un ieviesti pārdomāti risinājumi drošai gājēju kustībai, ” informē Lidl Latvija Komunikācijas departamenta vadītāja Dana Hasana.

Veikala teritorijā būs pieejams elektroautomobiļu uzlādes punkts. Savukārt, bezmaksas 90 minūšu stāvēšanas laiks veikala stāvlaukumā atrisinās aktuālo auto novietnes trūkumu Melnsila un Kalnciema ielu rajonā esošo mazo veikalu apmeklētājiem.

Saskaņošanas stadijā atrodas jaunā veikala fasādes risinājums, kas īpaši izstrādāts tieši Kalnciema ielas veikala projektam. Tas sasauksies ar šī kvartāla vairāk nekā gadsimtu ilgušo industriālo pagātni, kombinējot ķieģeļu apšuvumu un metāla risinājumus, tā radot dizainiskas atsauces uz šeit iepriekš bijušo cehu industriālajām formām. Veikala fasāde Kalnciema ielas pusē tiks atvirzīta no ielas līnijas, lai vairāk izceltu seno ķieģeļa ēku atjaunotās fasādes, kas tumsā tiks pievilcīgi izgaismotas. Plānots, ka šīs komerctelpas uz Kalnciema ielas pusi varēs izmantot nelielas darbnīcas vai veikaliņi, tā uzturot šīs apkārtnes radošo industriju garu.

Būvniecības iecere paredz, ka veikalam pieguļošo teritoriju bagātīgi segs apstādījumi, tostarp koki un krūmi, kas harmoniski iekļausies pilsētvidē un izveidos pievilcīgi zaļu atvērto iekšpagalmu bijušo norobežoto industriālo cehu vietā. Celtniecības ietvaros tiks saglabāti, bet gar Kalnciema un Melnsila ielām atjaunoti iepriekšējo gadu laikā zaudētie koki.

Par būtisku prioritāti, plānojot jauno veikalu, izvirzīts videi draudzīgs dzīvesveids. Pie veikala ieejas un pirmā stāva segtajā stāvvietā paredzēti rāmji 60 velosipēdu drošai pieslēgšanai, tā mudinot un atbalstot Āgenskalna iedzīvotāju vēlmi pa savu apkaimi pārvietoties ar velosipēdu.

Ņemot vērā, ka Lidl veikala tuvumā atrodas vairākas skolas, iekšpagalma teritorijā arī paredzēta jauniešu fizisko aktivitāšu laukumiņa izbūve. Tikmēr gados vecākiem apkaimes iedzīvotājiem pie veikala paredzēti ērti soliņi, kur atvilkt elpu.

Veikala stāvlaukumā tiks izbūvēts elektroauto uzlādes punkts divām elektroautomašīnām, bet sākotnēji plānoto autostāvvietu skaits ievērojami samazināts līdz 114, daļa no kurām atradīsies veikala ēkas pirmajā stāvā, tādējādi atstājot vairāk vietas āra apstādījumiem un gājējiem.

Uzņēmuma pārstāve Dana Hasana norāda, ka šī projekta ietvaros Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs veica plašu apkārtējās apkaimes gaisa kvalitātes pētījumu, secinot, ka Lidl veikals un plānotās auto novietnes negatīvi neietekmēs esošos gaisa kvalitātes rādītājus apkaimē.

Tādējādi atvērtā un aktīvā dialogā ar ieinteresētajām pusēm Lidl Latvija īsteno visus priekšnosacījumus, lai degradētā industriālo cehu teritorija pārvērstos par mūsdienīgu ārtelpu, kurā cilvēkiem būs patīkami uzkavēties, norāda uzņēmums.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas