Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Neatkarīgo deputātu frakcija neatbalstīs Bergmani vicemēra amatā

Neatkarīgo deputātu frakcija nemainīs savu viedokli un nav gatava atbalstīt Sandra Bergmaņa (S) ievēlēšanu vicemēra amatā, taču par Annas Vladovas kandidatūru ir gatava diskutēt, aģentūrai LETA atzina aptaujātie politiķi.

Frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs aģentūrai LETA pauda viedokli, ka Saskaņas izvirzītās prasības "ir iepriecinošas", jo parāda partijas patiesās intereses. "Ir skaidri redzams, ka iedzīvotāju intereses viņiem ir vienaldzīgas un viņus interesē tikai amati," kritisks bija Petrovs, norādot, ka Bergmaņa ievēlēšanu nevienā no amatiem frakcija "neatbalstīs par 200%".

Arī Petrova frakcijas biedrs Aleksejs Rosļikovs aģentūrai LETA sacīja, ka skaidri var redzēt, kurš domā par amatiem un kurš - par darbu. "Visa šī situācija pirms pāris mēnešiem sākās tieši tādēļ, ka Bergmanis ar nelielu bandu sāka teroru, pieprasot vicemēra amatu. Mēs to neatbalstījām tad un neatbalstīsim arī tagad," pauda Rosļikovs.

Rosļikovs uzskata, ka Bergmanis profesionāli neatbilst šādiem amatiem. "Viņu izmeta no Rīgas namu pārvaldnieka valdes, viņa vadītais Patvēruma meklētāju uzņemšanas koordinācijas centrs noeksistēja divus gadus un ar kaunu tika aizklapēts ciet, un ir vēl vairākas lietas, kas rada reālas problēmas ar viņa reputāciju," par to pārliecināts domnieks. Viņš pauda, ka Bergmanis ir arī "Ušakova pēctecis", bet Rosļikovs nevēlas atbalstīt "Ušakova ēras" turpināšanos Rīgā.

Viņš arī norādīja, ka "tīri saimnieciski Rīgai ir finanšu krīze", bet Saskaņa ir gatava tērēt naudu vēl vienam vicemēra krēsla. "Sociālajām programmām, brīvpusdienām un citām lietām naudas mums nepietiek, bet Bergmani, lai nodrošinātu ar vicemēra krēslu, nauda atradusies," kritizēja deputāts.

Runājot par Vladovas kandidatūru, Rosļikovs sacīja, ka viņa varētu būt kompromisa variants, lai gan tīri personīgi viņam vairāk patiktu Baibas Rozentāles (S) kandidatūra.

Kā ziņots, Saskaņas Rīgas domes frakcija mēra vēlēšanās atbalstīs Gods kalpot Rīgai (GKR) kandidātu Oļegu Burovu, ja vien Saskaņas deputāti varēs ieņemt divus vicemēra krēslus, piektdien pēc partijas frakcijas sēdes informēja partijas līderis Nils Ušakovs.

Saskaņas skatījumā viens no vicemēra amatiem pienāktos Bergmanim, bet otrs - frakcijas vadītājai Vladovai.

Saskaņa arī vēlas, lai Bergmanis tiktu pie amata Rīgas brīvostas valdē un lai Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadības groži no Burova rokām nonāktu pie "saskaņietes" Olgas Veidiņas. Mēra kompetencē tradicionāli ir Finanšu un administrācijas lietu komitejas vadīšana, ko uzņemtos Burovs.

Tikmēr Gods kalpot Rīgai mēra amata kandidāts Oļegs Burovs aģentūrai LETA sacīja, ka objektīvu iemeslu dēļ Rīgas domes priekšsēdētāju ievēlēt bez Neatkarīgo deputātu frakcijas balsīm nav iespējams, tādēļ tās biedram Vadimam Baraņņikam vicemēra amats būtu jāsaglabā, taču par trešā vietnieka posteņa izveidi varētu diskutēt tikai sākot no nākamā gada janvāra.

Burovs sacīja, ka ir runājis ar Saskaņas līderi Ušakovu un viņu izvirzītās prasības ir "maksimums", ko viņi vēlētos iegūt, taču Saskaņa esot gatava sarunām.

Piektdien notikušajā Saskaņas Rīgas domes frakcijas sēdē arī pārrunāts koalīcijas līgums ar GKR, bet visi abu politisko partiju sadarbības jautājumi tikšot "finalizēti" nākamnedēļ gaidāmā frakciju kopsēdē.

Top komentāri

Kuzja un Muris
K
Lai atbalstītu Bergmani, ir jālido zeme, zemu...
tādi esam
t
Vai jums, rīdzenieki, nav kauns par to, ka visos svarīgos amatos salikti petrovi, rosļikovi, vladovas, teleši, brandavi, dubovi, zolotihi, morozi, komari, siļkini, staļniji...
citu vidū
c
Ko tur Nils Ušakovs maisās pa vidu kā peles mantojums putraimos...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas