Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Rīgas Centrāltirgus zaudējumi gada laikā pieauguši par 100 000 eiro

Pašvaldības uzņēmuma a/s Rīgas Centrāltirgus zaudējumi gada laikā palielinājušies par vairāk nekā 100 000 eiro, liecina Firmas.lv pieejamā informācija.

Ja 2018.gadā uzņēmums strādāja ar 100 473 eiro zaudējumiem, tad 2019.gadā tie pieauga līdz 215 982 eiro.

Savukārt uzņēmuma apgrozījums gada laikā pieaudzis par 4,1% un 2019.gadā sasniedza 7,3 miljonus eiro.

Kā liecina uzņēmuma vadības ziņojums, zaudējumus plānots segt no iepriekšējo gadu nesadalītās peļņas.

Rīgas Centrāltirgus 2019.gadā atklājis Gastronomijas paviljonu ar izveidotu ēdināšanas zonu, atvērts arī Informācijas centrs un sākta Zivju paviljona pārbūves tehniskā projekta izstrāde, kā arī izstrādāta Vidzemes tirgus attīstības koncepcija.

Vadības ziņojumā norādīts, ka 2019.gada novembrī uzteikts līgums SIA Tirdzniecības nams Latgales priekšpilsēta, bet šī gada janvārī sākta Gogoļa laukumā izvietoto tirdzniecības moduļu demontāža.

Pagājušajā gadā īstenoti vairāki ilgtermiņa ieguldījumu projekti, piemēram, gaļas paviljonā atjaunota 1. un 6. tirdzniecības sala, ierīkojot jaunas aukstuma vitrīnas un rekonstruējot apgaismojumu, par kopējo finansējumu 282 369 eiro. Gastronomijas paviljonā veikta telpu atjaunošana par 2,3 miljoniem eiro.

Turpmākajos gados plānots pielāgot Piena paviljona pielāgošanu Gogoļa laukuma tirgotāju pārvietošanai, modernizēt Rīgas Centrāltrgus transporta iebraukšanas un izbraukšanas sistēmu, sakārtot atkritumu konteineru vietas.

Plānots arī īstenot ēkas Spīķeros, Pūpolu ielā 7 atjaunošanu, ieviest tirdzniecības kontroles mehānisma sistēmu, rīkot konkursu par Spīķeru ielas izveidi par gājēju ielu ar organizētu tirdzniecību, kā arī iegādāties Prāgas ielas tirdzniecības nojumes un labiekārtot tirdzniecības zonu.

Uzņēmuma pamatkapitāls ir 15,2 miljoni eiro. A/s Rīgas Centrāltirgus apsaimnieko Centrāltirgu, Vidzemes tirgu un tirgu Latgale.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas