Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Aicina atpazīt vīrieti, kurš lielā ātrumā pa Barona ielu ar elektrodēli stūmis bērnu ratiņus

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa vēlas veikt pārrunas ar vīrieti, kurš sociālajos tīklos plašu rezonansi izraisījušā videomateriālā redzams, iespējams, lielā ātrumā ar elektrodēli pa Krišjāņa Barona ielu stumjam bērnu ratiņus.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Zemene, Bērnu tiesību un aizsardzības likums nosaka, ka vecākiem ir pienākums rūpēties par bērnu drošību, un RPP uzskata, ka video redzamajā situācijā tas nav ticis nodrošināts.

RPP saistībā ar šo video saņēmusi vairākas iedzīvotāju sūdzības, tāpēc policijas Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļa vēlas veikt pārrunas ar video redzamo vīrieti, lai noskaidrotu viņa motivāciju.

Tāpat Zemene atzīmēja, ka, balstoties uz Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 173.pantu, par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu vecākiem vai personām, kas viņus aizstāj, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu līdz 140 eiro. Tomēr pirms jebkāda soda piemērošanas policija vēlas izvērtēt vīrieša motivāciju un veikt preventīva rakstura pārrunas.

Policija arī lūdz iedzīvotājus atpazīt video redzamo vīrieti, kurš 17.novembrī ap plkst.18 relatīvi lielā ātrumā traucās ar elektrodēli pa Barona ielas braucamo daļu, potenciāli apdraudot divus mazus bērnus.

Personas atpazinējus RPP lūdz atsaukties, zvanot pašvaldības policijai pa tālruni 67 037 811 vai 110.

 

Top komentāri

Slazdu un sodu policija
S
Rīgas pašvaldības policija nav tāda, kas vēlas kaut ko sakārtot. Šīs policijas virsmērķis ir sodīt, sodīt un vēlreiz sodīt!
Pataloganatoms
P
Atpazīt? A huļi atpazīt, a vaj tad vinš ir beigts?
Vai var?
V
Vai var atpazīt tos tūdalu teļus kuri ar savu jauno bmw (pirktu par atshēmotu naudu jo savādāk nemaz to nevar nopirkt pie algas 400€)braukā pa Barona ielu un paprasīt par kādiem līdzrkļiem tā mašīna purkta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas