Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Būvvalde: Plaisas ēkā Maskavas ielā 137 radušās patvaļīgu būvdarbu dēļ

Plaisas dzīvojamā mājā Maskavas ielā 137 radušās patvaļīgu būvdarbu dēļ, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Pamatojoties uz šorīt saņemto informāciju par ēkas Maskavas ielā 137 tehnisko stāvokli, Rīgas pilsētas būvinspekcijas būvinspektori ieradās notikuma vietā, konstatējot, ka no divstāvu koka ēkas evakuēti visi iedzīvotāji un notikumu vietā strādā Rīgas pašvaldības policijas un Valsts ugunsdrošības un glābšanas dienesta pārstāvji. 

Apsekojot ēku, tika secināts, ka vienā no pirmā stāva dzīvokļiem tiek veikti patvaļīgi būvdarbi, kā rezultātā radušās deformācijas starpstāvu pārsegumā, sekmējot plaisu rašanos un grīdas nosēšanos dzīvoklī stāvu augstāk.

Ņemot vērā minēto, nekavējoties apturēta ekspluatācija abos dzīvokļos - pirmā stāva dzīvoklī, kur veikta patvaļīga būvniecība, un dzīvoklī stāvu augstāk. 

Otrā stāva dzīvokļa iemītniekiem pašvaldība nodrošinās pagaidu dzīvesvietu, izvērtējot normatīvo aktu nosacījumus. Pārējos dzīvokļos ekspluatācija atļauta.

Ēkas apsaimniekotājam AS Rīgas namu apsaimniekotājs uzdots nekavējoties sertificēta būveksperta uzraudzībā veikt pasākumus starpstāvu pārseguma stiprināšanai.

Otrā stāva dzīvokļa ekspluatācija tika atļauta tikai pēc pastiprināšanas darbu veikšanas.

Papildus tam, lai pārliecinātos par visas ēkas tehnisko stāvokli un noturību, ēkas kopīpašniekiem tiks uzdots veikt tehnisko apsekošanu ēkai kopumā.

Pret personu, kuras piederošajā dzīvoklī veikta patvaļīga būvniecība, tiks sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā. Saskaņā ar normatīvo regulējumu maksimālais naudas sods par šāda pārkāpuma veikšanu fiziskai personai ir līdz 2000 eiro.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas