Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Centrāltirgū konfiscē tonnu augļu un dārzeņu

Trešdien Valsts ieņēmumu dienests (VID) Rīgas Centrāltirgū, pārbaudot 11 tirdzniecības vietas, konfiscēja 921,8 kg augļu un 200,8 kg dārzeņu.

20 VID inspektori vienlaicīgi pienāca pie tirgotājiem un veica kontrolpirkumus. Kad atklājās, ka pircējs ir bijis VID inspektors, divi tirgotāji metās prom un pameta savu preci. Tāpat rīkojās arī virkne tuvējo tirgotāju, kad saprata, ka tiek veikta dokumentu pārbaude.

Visās 11 tirdzniecības vietās konstatēti pārkāpumi. Septiņos gadījumos VID konstatēja, ka netiek izsniegts pirkumu apliecinošs dokuments, tas ir kases aparāta čeks vai VID reģistrēta kvīts, septiņos gadījumos nebija uzstādīts kases aparāts, neskatoties uz to, ka tika veikta tirdzniecība ar iepirktiem augļiem un dārzeņiem, tikpat gadījumos konstatēts, ka prece tika tirgota bez pavaddokumentiem. Vienā gadījumā VID konstatēja, ka ir iztrūkums kasē, vienā, ka ir pārpalikums, bet vienā gadījumā konstatēti maznozīmīgi pārkāpumi.

Par tirgotāju pamestajām precēm tika sastādīti protokoli. Prece tika atzīta par bezsaimnieka mantu un konfiscēta. Kopumā izņemti 921,8 kilogrami augļu, tai skaitā, 243,5 kilogrami aprikožu, 237 kilogrami meloņu, 200 kilogrami arbūzu, 110 kilogrami zemeņu un 200,8 kilogrami dārzeņu, lielākoties paprika. 30 kilogrami ķiršu netika izņemti, jo atklājās, ka ogas ir bojātas, līdz ar to Pārtikas un veterinārais dienests uzdeva uzņēmējam tās iznīcināt.

Tā kā augļi un dārzeņi ir ātri bojājošās prece, tā ir jārealizē īsā laika posmā. VID gadījumos, kad pārbaudēs ir konfiscēti augļi un dārzeņi, par kuriem Pārtikas veterinārais dienests ir izsniedzis sertifikātu, ka tie atbilst Kopienas tirdzniecības standartiem, tos nodod bērnu namiem. Šajā reizē vairāk nekā tonnu augļu un dārzeņu saņems četri bērnu nami- Rīgas domes bērnu nama patversme "Apīte", Rīgas pašvaldības bērnu nami "Ilga", "Ziemeļi" un "Vita".

RP AS Rīgas Centrāltirgus uzver, ka tikai iznomā tirdzniecības vietas un atbild, lai tās būtu atbilstoši aprīkotas. Savukārt ar pašu tirdzniecību nodarbojas privātpersonas un juridiskās personas, kas no RCT nomā šīs tirdzniecības vietas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas