Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Centrāltirgus aicina pircējus iesaistīties blēdīgo tirgotāju ķeršanā

Nepareiza izcelsmes valsts, sagrozīti svari, citu produktu pievienošana, lai palielinātu svaru - šādus un vēl citur trikus izmanto krāpnieciskie tirgotāji Rīgas Centrāltirgū. Šodien pat noķerti divi blēdīgi pārdevēji, tādēļ tirgus administrācija aicina pircējus iesaistīties un ziņot par negodīgiem tirgoņiem.

“Zemenēm bija norādīts, ka izcelsmes valsts ir Latvija, bet patiesībā tā bija Polija. Otrā gadījumā tirgotājam bija nepareizi noregulēti svari,” par šodien pieķertajiem blēžiem stāsta Centrāltirgus mārketinga projektu vadītāja Gunta Poplovska. Pirmo reizi par krāpniecību tiek uzlikts simts latu liels naudas sods, otrā reize ir arī pēdējā, jo tad jāatvadās no tirgotāja vietas uz visiem laikiem. “Līdz šim bija prakse, ka sākumā brīdinājām un pēc tam tikai uzlikām naudas sodu, bet tagad rīkojamies stingrāk,” saka G.Popolovska.

“Mēs aicinām nevis piekrāptiem iet mājās, bet iesaistīties,” saka Centrāltirgus pārstāve. Klientiem jāpārbauda izdotais atlikums un nepieciešamības gadījumā arī jāpārliecinās vai produkta svars ir atbilstošs. To iespējams izdarīt uz kontrolsvariem, kas atrodami ikvienā paviljonā un atklātajā tirgus teritorijā. Ja rodas aizdomas, ka esat apkrāpts, vērsieties pie apsardzes vai administrācijas darbiniekiem, lai atrisinātu situāciju.

Tāpat pircējiem jāvērš  uzmanība iegādāto maisiņu saturiem, jo reizēm tirgotāji pievienojot bojātus vai cita veida produktus. “Jāņos bija gadījums, kad pircējs aizejot mājās pamanījis, ka pie iegādātās krūtiņas pielikts klāt speķis,” stāsta G.Poplovska. Cilvēkam gan neesot bijis pirkuma čeka, turklāt gaļu viņš jau bija paspējis iemarinēt, tomēr situācija atrisināta, ar tirgotāju atrodot kopīgu valodu.

“Mēs negribam apgalvot, ka tirgū strādā vieni vienīgi krāpnieki. Tomēr aicinām cilvēkus būt uzmanīgiem un ziņot mums, ja gadījies krāpniecisks tirgotājs,” par blēžu izskaušanu saka Centrāltirgus mārketinga projektu  vadītāja. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas