Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Ekspolicists Roščenkovs Rīgas Centrāltirgū nonācis ar Ušakova ziņu

Pēc Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) publiski apgalvotā, ka Rīgas Centrāltirgū (RCT) «drošības struktūras ir piesegušas bandītus visus šos gadus», tāpēc iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL) būtu jāsasauc visi dienesti, ministre nepalika atbildi parādā. Viņa paziņoja, ka A.Šlesers pats atbildīgos amatos RCT tagad virzot bijušos «leģendāros» policijas darbiniekus Leonīdu Bogdanovu un Ivanu Roščenkovu.

Bijušais Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes Ekonomikas policijas priekšnieks I.Roščenkovs patiešām kopš 1.oktobra strādā par RCT izpilddirektoru, Dienai apstiprināja tirgus valdes priekšsēdētāja Daiņa Liepiņa (LPP/LC) padomnieks Sandris Točs. L.Bogdanova vārdu šajā kontekstā viņš teicās dzirdam pirmo reizi. «Tāda cilvēka Rīgas Centrāltirgū nav, varbūt viņu plāno pieņemt I.Roščenkovs,» teica D.Liepiņa pārstāvis.

Jau ziņots, ka ilggadējais VP Organizētās noziedzības un apkarošanas pārvaldes šefs L.Bogdanovs jūnijā sāka strādāt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldē par galveno speciālistu. Tagad VID Dienu informēja, ka L.Bogdanovs kopš 3.septembra iestādē vairs nestrādā, jo pārtraucis darba attiecības ar VID pēc paša vēlēšanās.

I.Roščenkovs, lūgts komentēt neoficiālo informāciju, ka viņš varētu virzīt L.Bogdanovu par tirgus drošības šefu, Dienai sacīja, ka viņam nav tiesību kādu pieņemt darbā: «Ja valde uzskatīs par lietderīgu man ko pajautāt, kaut ko ieteiktu, bet pats es neuzbāzīšos, jo tikai nupat sāku strādāt.»

No darba policijā I.Roščenkovs nolēmis aiziet, jo sen jau pārsniedzis izdienas pensijas vecumu un strādāt bija kļuvis neizdevīgi. «Uzzināju, ka ir tāda iespēja, tāpēc aizsūtīju savu CV un piedalījos,» nonākšanu RCT skaidro I.Roščenkovs, gan nespējot atbildēt, vai informācija par konkursu bija publiska. Vēl pirms tikšanās ar D.Liepiņu viņš pārrunu gaitā vairākkārt ticies ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un RCT valdes locekli, domnieci Tatjanu Lukinu (SC), stāsta I.Roščenkovs. N.Ušakova preses sekretāre Anna Kononova otrdien solīja komentēt, kāpēc Rīgas mērs tik ļoti iesaistījies tirgus izpilddirektora meklēšanā.

Zīmīgi, ka domes Sabiedrisko attiecību nodaļa 25.augustā izplatīja paziņojumu, ka domes koalīcijas padome vienojusies - RCT izpilddirektora amatu ieņems I.Roščenkovs. «Te ir kaut kāds pārpratums. Tas nav bijis koalīcijas lēmums, izpilddirektoru darbā pieņēma valde,» apgalvo vicemēra preses sekretārs Ģirts Dripe. Vienīgais, ko A.Šlesers kā RCT kapitāldaļu turētājs esot darījis, ir iecēlis uzņēmuma valdi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas