Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

FOTO: Kuģis Le Bellot atklāj kruīzu sezonu Rīgas ostā

Ceturtdien, 25.aprīlī ar franču kruīza kompānijas “Ponant” kruīzu kuģa “Le Bellot” vizīti Rīgā oficiāli atklāta šī gada kruīza sezona.

Pirmais sezonas kuģis ir ekspedīciju klases, būvēts 2020.gadā, tam ir 7 klāji, vairāki restorāni un bāri, atpūtas telpas, peldbaseins, spa zona, fitnesa zāle. Kuģis aprīkots ar 92 kajītēm 184 pasažieriem (maksimālā ietilpība 264 personas), kuģi apkalpo 112 apkalpes locekļi. Ponant jaunākie kuģi būvēti kā polārās kruīza jahtas (garums - 131 metri) ar mazu iegrimi (4,5 metri), un ir īpaši izstrādāti, lai nodrošinātu ekskluzīvu privātu jahtu tipa polāro ceļojumu pieredzi. “Le Bellot” Rīgu apmeklē 10 dienu ilga tematiska “muzikālā” kruīza ietvaros. Maršruts iekļauj 9 Baltijas jūras ostas, tostarp, mūsu kaimiņus Klaipēdu un Tallinu.”

2024.gada kruīza sezonā Rīgas ostā šobrīd pieteikti 67 kuģu ienācieni, kas ir par 5 vizītēm vairāk nekā pērn. 9 kuģu vizītes plānotas uz 2 dienām ar nakšņošanu Rīgā, 13 kuģi apmeklēs Rīgas ostu pirmo reizi. Sezona ilgs no aprīļa līdz decembrim, kad Rīgas ostā pieteikti 5 kruīzu kuģu ienācieni, kas ir uz pusi vairāk nekā 2023.gada noslēgumā.

Sezonas ietvaros sagaidāmas vairākas kruīzu līniju atgriešanās, būs lielāki kuģi un vairāk luksus klases kuģu vizītes.

Šosezon pēc vairāku gadu pārtraukumu Rīgā atgriezīsies Vācijas kruīza kompānija AIDA, kas braucienus uz Rīgu pārtrauca līdz ar COVID19 pandēmijas sākumu 2019. gadā. Tas nozīmē, ka Rīgā šogad būs sagaidāms lielāks skaits vācu tūristu, tostarp ģimenes ar bērniem, kas ir viens no AIDA tradicionālajiem pasažieru segmentiem.

Septembrī Rīgā ieradīsies arī pavisam svaigs, tikai 2024.gadā no rūpnīcas ekspluatācijā nodotais 316 metrus garais vācu TUI Cruises kompānijas kruīza laineris Mein Schiff 7. Tas, tāpat kā Mein Schiff 1 būs izmēru ziņā lielākie šīs sezonas kuģi.

Augusta sākumā Rīgas ostā piestās Royal Caribbean Cruises kuģis Serenade of the Seas kas savu vizīti Rīgā iekļāvis pasaules apceļošanas kruīza maršruta programmā.

Šogad Rīgu apmeklēs arī unikāla koncepta amerikāņu kruīza kompānijas Villa Vie Residence kuģis Villa Vie Odyssey jeb tā saucamais “dzīvojamais kuģis”, kas saviem pasažieriem piedāvā iespaidīgus pasaules kruīzus. Kuģa ceļotāji ir tā dēvētie "globālie rezidenti", kas savā īpašuma var iegādāties kajīti uz klāja vērtībā sākot ar 99 999 ASV dolāriem, vai izvēlēties vienu vai vairākus 35 līdz 120 dienu maršrutus, pievienojoties nepārtrauktai pasaules kruīza tūrei.

Rīgā viesosies arī Crystal Cruises kruīza kompānijas Crystal Symphony kuģis, kas saviem pasažieriem piedāvā ekskluzīvus luksusa apartamentus. Tāpat šosezon Rīgas ostā būs iespējams redzēt arī vairākus franču kruīzu kompānijas “Ponant” luksusa nišas kuģus. Tie ir izmēra ziņā nelielāki kuģi, uz klāja uzņem mazāk pasažierus, taču tajā pašā laikā  piedāvā saviem ceļotājiem ekskluzīvākas un daudz privātākas ceļošanas pieredzes. Zīmīgi, ka premium klases kuģis “Silver Dawn”, kas pagājušajā gadā bija ieradies Rīgā pirmo reizi, šogad pie mums viesosies 5 reizes.

 “Esam vieni no visaugstāk novērtētajiem galamērķiem Baltijas jūras reģionā. Liela daļa kruīza līniju atzīmē pasažieru augsto apmierinātības līmeni pēc Rīgas apmeklējuma, kas tiek atspoguļots viesu aptaujās. Kruīza pasažieri atzinīgi novērtē gan Rīgas tūrisma produktu piedāvājumu, tostarp UNESCO mantojumu, kultūrvēsturiskas pērles, vietējos ēdienus un dzērienus, gan arī ostas izcilo atrašanās vietu Vecrīgas tuvumā” stāsta Jeļena Burdastova, Rīgas brīvostas pārvaldes komercdarbības speciāliste.

“Le Bellot” Rīgu apmeklē pirmoreiz, tāpēc vakar kuģa komandu uz kuģa klāja sveica arī Rīgas brīvostas pārvaldes vadība, ar kapteini veicot simbolisku kuģa un ostas ģērboņu apmaiņas ceremoniju.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas