Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

FOTO: Rīgas pilī veic apdares restaurācijas un krāsošanas darbus

Pilnsabiedrība SBRE, kurā iekļautas Skonto būve un Re&Re, turpina Latvijas Valsts prezidenta oficiālās rezidences Rīgas pils rekonstrukciju un restaurāciju. Daļā telpu jau ir veikta iekšējās apdares restaurācija un pirmais krāsojums, informē SBRE pārstāve Ilga Sokolova.

Atjaunošanas darbi Rīgas pils telpās norit plānotajā termiņā, lai jau šī gada novembrī tās tiktu nodotas Valsts prezidenta rīcībā. Pils Baltajā zālē ir pabeigta sienu un griestu apmetuma atjaunošana un griestu dekoratīvās ģipša apdares restaurācija un atjaunošana, ir sākti zeltīšanas darbi, restaurēto lustru un mākslīgā marmora pilastru montāža. Sūtņu zālē ir pabeigta oriģinālā dekoratīvā krāsojuma attīrīšana un krāsu nostiprināšana, kā arī virsmas sagatavotas pirmā krāsojuma veikšanai.

Apjomīgi darbi notiek arī Svētku zālē - ir pabeigta apmetuma atjaunošana, vienlaikus notiek gan virsmu krāsošana, gan dekoratīvo elementu atjaunošana, informēja Sokolova. Patlaban tiek veikta gleznu rāmju restaurācija, koka apšuvuma paneļu, dekoratīvo siju un akustisko ribu špaktelēšana, krāsošana un montāža. Ģerboņu zālē turpinās krāsošanas darbi, kā arī griestu rozešu un ģerboņu restaurācija.

Visā priekšpilī tiek turpināti krāsošanas darbi, un Valsts prezidenta kancelejas telpās notiek iekšējās apdares darbi un koka elementu montāža - tiek veikta logu vērtņu, iekšējo palodžu, durvju un parketa montāža, piebilda Sokolova.

Jau ziņots, ka marta sākumā no Rīgas pils priekšpils un austrumu piebūves rekonstrukcijas darbiem atvēlētā finansējuma - 34,45 miljoniem eiro - apgūti apmēram 60%, savukārt darbi pabeigti par apmēram 90%.

Kopumā Rīgas pils restaurācijā vidēji tiek nodarbināti 250 strādnieku, bet 60-70 restauratoru strādā dažādās darbnīcās.

Rīgas pils priekšpils un austrumu piebūves rekonstrukcijas-restaurācijas darbus paredzēts izpildīt un objektu nodot ekspluatācijā 2015.gada 1.novembrī. Pēc tam šī pils daļa pilnībā tiks nodota Valsts prezidenta kancelejas vajadzībām. Darbu faktiskās izmaksas tiek prognozētas 34,45 miljoni eiro.

Saskaņā ar noslēgto līgumu par rekonstrukciju un restaurāciju Rīgas pils pirmās kārtas atjaunošanas darbus veic pilnsabiedrība SBRE. Tehniskā projekta autors ir pilnsabiedrība Pils projekts, bet galvenais arhitekts - Artūrs Lapiņš. Būvuzraudzību veic SIA Būvalts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas