Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Satiksmes pārvadā Rīga – Skulte noslēdzas apjomīga laidumu konstrukciju betonēšana

Noslēgusies 40 laidumu konstrukciju sekciju betonēšana vērienīgajā infrastruktūras objektā Sarkandaugavā - satiksmes pārvadā pār dzelzceļa sliežu ceļiem Rīga – Skulte. Pārvada būvniecība norit atbilstoši noteiktajiem termiņiem un to plānots pabeigt nākamā gada vasarā. Būvdarbus veic pilnsabiedrība Personu apvienība OTC.

Pārvads sastāv no deviņām atsevišķām konstrukcijām, kur garākais laidums starp balstiem ir 32,5 m. Laidumu konstrukciju sekciju betonēšana tika uzsāka šī gada janvārī, izlietojot kopā 5860 m3 betona. Pārvada garums (bez nobrauktuvēm) ir 454,4 m, savukārt tā brauktuves platība ir 7838 m2. Paralēli tika veikta laidumu sagatavošana hidroizolācijai, asfaltbetona ieklāšana, kā arī betona barjeru un skaņas sienu montāža uz pārvada konstrukcijām.

“Šis ir ne tikai viens no apjomīgākajiem infrastruktūras objektiem, kas patlaban tiek būvēts Rīgā, bet arī viens no sarežģītākajiem. Būvdarbi tiek veikti pār Viestura prospektu, dzelzceļa sliežu ceļu “Rīga-Skulte” un tramvaja sliežu ceļiem blakus dzelzceļam. Lai atbrīvotu vietu pārvada konstrukcijām, pārbūvēti 110 kV augstsprieguma tīkli un vidēja spiediena gāzes vads Tvaika ielā, kā arī 10 kV elektrotīkli un tramvaja, dzelzceļa kontakttīkli, tāpat arī lietus ūdens kanalizācija un elektronisko sakaru tīkli. Īpaši gribētu uzsvērt, ka Skultes pārvada būvniecība norit blakus unikālam dzelzceļa un tramvaja sliežu krustojumam, kur pielietojot inženiertehniskus risinājumus, vilcienu un tramvaju kustības nodrošināšana norit bez traucējumiem,” savu gandarījumu par būvdarbu gaitu pauž AS “LNK Industries” projektu vadītājs Edgars Vaivods.

Projekta realizācijā tiks izbūvēti un sakārtoti visi jaunajai trasei pieguļošie Sarkandaugavas krustojumi un pievedceļi. Patlaban Viestura prospektā, Tvaika un Sliežu ielās jau tiek veikti inženierkomunikāciju, ceļu un atbalstsienas izbūves darbi. Sākta piegulošo ēku logu nomaiņa, kā arī Tvaika un Sliežu ielas savienojuma un stāvlaukuma izbūve.

Drīzumā Tvaika ielā un Viestura prospektā tiks uzsākta apgaismojuma uzstādīšana, bet Viestura prospektā posmā līdz dzelzceļa stacijai „Mangaļi” tiks izbūvēts apvienotais gājēju un veloceļš.

Nepilnu kilometru garais satiksmes pārvads pār dzelzceļa sliežu ceļiem “Rīga–Skulte” būtiski uzlabos pārvietošanās iespējas Sarkandaugavas iedzīvotājiem, nodrošinot sastrēgumu samazināšanos maģistrālajās ielās, kā arī kravas tranzīta novirzīšanu no vietējām ielām, kā rezultātā būtiski samazināsies satiksmes negadījumu konfliktpunktu skaits.

Satiksmes pārvada Rīga - Skulte izbūvi Sarkandaugavā pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība “Personu apvienība OTC”, kurā ir apvienojušies trīs būvnieki – SIA “Binders”, AS “LNK Industries” un SIA “Latvijas tilti”.

Pārvada pār dzelzceļa sliežu ceļiem “Rīga - Skulte” kopējās būvniecības izmaksas ir 45,4 miljoni eiro. No tām 27,15 miljoni eiro ir Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansējums, 1 miljons eiro Latvijas valsts budžeta dotācija, un pārējais Rīgas pašvaldības finansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas