Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Gaisa kvalitāte Rīgas centrā saglabājusies laba

Pagājušā nedēļā, laikā no 5. līdz 12.septembrim, gaisa kvalitāte Rīgas centrā saglabājusies laba, portālam Diena.lv norādīja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta pārstāvis Jānis Kleperis.

Brīvības ielā nedēļas gaisa kvalitāte bijusi ļoti laba. Apskatāmajā laika periodā Brīvības ielā nedaudz augstāks gaisa piesārņojums novērots otrdien, kad slāpekļa dioksīda koncentrācijas specifisko meteoroloģisko apstākļu un intensīvās transporta kustības dēļ bijušas augstākas.

Savukārt Kr.Valdemāra ielā nedēļas gaisa kvalitāte bijusi laba. Lielāks gaisa piesārņojums novērots otrdien un svētdien, kad cieto daļiņu koncentrācijas ir bijušas augstākas specifisko meteoroloģisko apstākļu un intensīvas autotransporta kustības dēļ. Cieto daļiņu PM10 robežlielums cilvēka veselības aizsardzībai pārskata periodā nav pārsniegts.

Departaments gaisa piesārņojumu mēra Brīvības ielas posmā starp Ģertrūdes un Bruņinieku ielu, un Kr. Valdemāra ielā posmā starp Dzirnavu un Lāčplēša ielām.

Gaisa kvalitāti raksturo ar indeksu - koncentrācijai proporcionāls lielums, kas normēts pret valstī noteikto robežlielumu vai iedzīvotāju informēšanas rādītāju, kas mainās no 0 līdz 200. Indeksu aprēķina pēc četru dažādu gaisa piesārņotājvielu koncentrācijām - Kr.Valdemāra ielā pēc PM10, slāpekļa dioksīda, ozona un benzola koncentrācijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas