Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Kompensēs Rīgas sabiedriskā transporta izdevumus mājsēdes laikā vakcinētiem pedagogiem, mediķiem un sociālajiem darbiniekiem

Rīgas pašvaldība kompensēs faktiskos izdevumus par došanos uz darbu sabiedriskajā transportā mājsēdes laikā pret Covid-19 vakcinētiem pašvaldības pirmsskolu, 1.-3.klašu un speciālo skolu pedagogiem, kā arī mediķiem un sociālajiem darbiniekiem aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Saskaņā ar valdības lēmumu kopš ceturtdienas stingro ierobežojumu laikā valstspilsētu sabiedriskajā transportā netiek piemērotas braukšanas maksas atvieglojumi. Šāds risinājums ceturtdien izsaucis neizpratni sociālo tīklu lietotāju vidū, jo pedagogiem, mediķiem un sociālajiem darbiniekiem jādodas uz darbu klātienē, taču atlaides galvaspilsētas sabiedriskajā transportā viņi vairs nesaņem.

Lai nodrošinātu pašvaldības kritiski nepieciešamo pakalpojumu nepārtrauktību, pašvaldība kompensēs faktiskos izdevumus par došanos uz darbu sabiedriskajā transportā šiem speciālistiem, kas ir vakcinējušies.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (JV) ir izdevis rīkojumu Rīgas domes Labklājības, Finanšu un Izglītības, kultūras un sporta departamentam apkopot tehnisko informāciju.

Pēc 15.novembra galvaspilsētā tiks atjaunotas arī atlaides visu grupu sabiedriskā transporta pasažieriem, kuri būs vakcinējušies.

Jau ziņots, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" visas atlaides sabiedriskajā transportā varētu atcelt līdz nedēļas beigām, ceturtdien žurnālistiem atklāja uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Džineta Innusa.

Viņa atgādināja, ja jaunākie ierobežojumi, kas tostarp paredz braukšanas maksas atvieglojumu nepiemērošanu valstspilsētu sabiedriskajā transportā, ir pieņemti tikai trešdienas vakarā. Tāpēc uzņēmumam nepieciešams laiks, lai ieviestu tehnoloģiskās izmaiņas.

"Mums ir ļoti daudz jautājumu par to, kad un kādas atlaides tiek atceltas. Trīs dienu laikā, tāpat kā tas bija pagājušajā gadā, mums ir nepieciešams nodrošināt visos transportlīdzekļos validatoru konfigurācijas. Pakāpeniski, pa grupām, šīs atlaides arī tiek atceltas," atzina Innusa.

Pēc viņas paustā, pasažieriem ir jārēķinās, ka ierobežojumi ir stājušies spēkā, kontakti un braucieni ir jāsamazina, un no sestdienas vai svētdienas rīta visas atlaižu grupas būs atslēgtas un biļete galvaspilsētas sabiedriskajā transportā būs jāpērk par pilnu cenu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas