Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lai Rīgā veiksmīgāk cīnītos pret trokšņotājiem, Pašvaldības policija vēlas grozījumus likumos

Rīgas Pašvaldības policija (RPP) vēlas panākt grozījumus likumos, lai veiksmīgāk cīnītos pret trokšņotājiem galvaspilsētā, to šodien Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas deputātiem uzsvēra RPP priekšnieks Jānis Geduševs.

Kā skaidroja Geduševs, lielākais Pašvaldības policijā saņemto iesniegumu skaits ir tieši par trokšņošanu jeb kaimiņu miera traucēšanu dažādos diennakts laikos. Par šo problēmu saņemts 861 iesniegums jeb 25% no kopskaitā 3440 saņemtajiem iesniegumiem. Šis skaitlis atklāj šīs problēmas aktualitāti, norādīja policijas priekšnieks.

Policijas darbiniekiem, dodoties uz šādiem izsaukumiem, bieži jāsastopas ar situāciju, ka nemierīgie kaimiņi neatver durvis un nepārtrauc trokšņošanu. Savukārt policijai saskaņā ar patlaban spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem nav nekādu tiesību iekļūt dzīvoklī pret personas gribu.

Turklāt administratīvā pārkāpuma sastāva pierādīšanai pašreiz ir nepieciešamas vairāku personu liecības, kuras, piemēram, nakts stundās ne vienmēr ir iespējams iegūt. Tādēļ lietvedība šādās lietās ieilgst un nereti beidzas ar cietušo kaimiņu samierināšanos un nevēlēšanos sadarboties ar policiju, sniedzot liecības pret blakus dzīvoklī mītošajiem likuma pārkāpējiem.

"Šo situāciju ļautu risināt izmaiņas likumos, kas paredzētu dzīvokļa īpašnieka atbildību par trokšņošanu gadījumos, kad nav iespējams noskaidrot vainīgo personu. Tāpat būtu jāparedz dzīvokļa īpašnieka atbildība gadījumos, kad tas atsakās sniegt ziņas par personu, kuras valdījumā atradies dzīvoklis pārkāpuma izdarīšanas brīdī," uzskata Geduševs.

Problēmas Pašvaldības policijai nereti sagādā arī trokšņojoši izklaides vietu apmeklētāji, kas naktī, atrodoties uz ielas, nereti traucē apkārtējo māju iemītnieku mieru, jo, policijai ierodoties uz šādiem izsaukumiem, miera traucētāji notikuma vietā bieži nav vairs sastopami.

Šādu situāciju novēršanai likumos būtu paredzama izklaides vietas īpašnieka atbildība par sabiedriskās kārtības uzturēšanu tuvākajā izklaides vietas apkārtnē tās darbības laikā, tādējādi veicinot īpašnieku ieinteresētību šādu situāciju novēršanā, uzskata policijas priekšnieks.

Komitejas deputāti vienojās, ka divu nedēļu laikā RPP sagatavos ierosinājumus likumdošanā, lai šo lietu risinātu. Sagatavoto vēstuli plānots nosūtīt Tiesībsarga birojam, Tieslietu ministrijai, Iekšlietu ministrijai un Saeimai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas