Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Latvijas antifašisti 16.martā piedalīsies kopā ar citiem vārdā nenosauktiem ārvalstu aktīvistiem

Latvijas Antifašistiskā komiteja leģionāru atceres dienā piedalīsies kopā ar citiem vārdā nenosauktiem ārvalstu aktīvistiem, ceturtdien informēja Latvijas Antifašistiskās komitejas vadītājs Josifs Korens.

Šie viesi neesot ekstrēmisti, viņi savu vēstījumu paudīs mierīgi, pastāstīja J.Korens, kurš viņus pazīst un zinot, ko no viņiem var gaidīt.

To, kas ir šie antifašisma cīnītāji, J.Korens gan neizpauda, jo iepriekšējos gados saskārās ar nepatīkamu pieredzi - kad paziņots, kuri antifašisma pārstāvji ieradīsies 16.martā, viņiem tika aizliegta iebraukšana Latvijā.

Savukārt «Tautiešu» kustības līderis Viktors Guščins aicināja Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) izmantot savas mēra pilnvaras un aizliegt leģionāru atceres pasākumu. Viņš uzsvēra, ka nav pieļaujams, ka fašismam veltītajos pasākumos arvien vairāk piedalās jaunieši.

Jau vēstīts, ka Rīgas pašvaldība saņēmusi arī Latvijas Antifašistiskās komitejas iesniegumu par vēlmi 16.martā, leģionāru atceres dienā, protestēt pie Brīvības pieminekļa, līdz ar to 16.martā plānoti trīs publiski pasākumi - līdz šim pieteikti Daugavas vanagu Latvijā gājiens no Doma laukuma līdz Brīvības piemineklim un sapulce pie tā, kā arī Jurija Kotova protesta akcija pie Brīvības pieminekļa pret valdošās koalīcijas darbu un pieprasījumu demisionēt Saeimai un valdībai.

Tuvojoties 16.martam, pilsētas izpilddirektors likumā noteiktajā kārtībā saņems Drošības policijas atzinumu par 16.marta pasākumiem un iespējamiem apdraudējumiem saistībā ar tiem. Saskaņā ar Drošības policijas pausto speciāli sasauktā komisija ne vēlāk kā piecas darbdienas pirms šī datuma izlems par plāniem atļaut vai aizliegt 16.martā pieteiktās akcijas, iepriekš sacīja pilsētas izpilddirektora pārstāvis Uģis Vidauskis.

Daugavas vanagi Latvijā savu ikgadējo gājienu un sapulci pie Brīvības pieminekļa pērn pieteica jau trīs gadus uz priekšu. Organizācija no plkst. 11 līdz 14 vēlas rīkot gājienu un sapulci, kurā varētu piedalīties aptuveni 300 cilvēku. Pēc tam organizācijas pārstāvji ar leģionāriem dosies uz piemiņas vietu Lestenē.

Top komentāri

kondor
k
Tu,stulbais okupanta dēls vai mazdēls,vai tiešām tev nepielec,ka padomju armija un vara nāca atņemt visu. Mājas,zemi,lopus,tehniku utt.. Hitlera vara,lai viņa nolādēta,solīja visu atpakaļ!? Kā tev,lops,nav kauns nostāties LATVIJAS priekšā un muldēt stulbumu,samulsinot jaunu puisi?! Tie vīri,puikas,gāja pēc brīvības un dabūja lodi no abām pusēm... Biju sīks puikiņš,kad lasīju grāmatas un nevarēju saprast,kā kautkādi dienderi atnāk un atņemto,kas ar sviedriem un asinīm sastrādāts!!! Nekad nēsmu bijis pret KRIEVU cilvēku,bet pret tādiem stulbiem lopiem ir naids... Neiešu un nedemolēšu,nesitīšu krievus,bet drīzāk aizstāvēšu cilvēku,neatkarīgi no valodas piederības,bet tādus lopu,kā tu,kā hitlers ar ebrejiem,nost no zemes un mūsu tautas dzīvos mierā!!! Ielien pagultē un nerādi savu degunu,noraus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas