Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Martā autosatiksmei uz dienu tiks slēgta Ģertrūdes iela

Marta pirmajā sestdienā, 7.martā, autosatiksmei tiks slēgts Ģertrūdes ielas posms – no Brīvības ielas līdz Čaka ielai, portālu Diena.lv informēja Rīgas domes pārstāve Aira Šmelde.

Izvērtējot līdzšinējos eksperimenta rezultātus ar Tērbatas ielu un Blaumaņa ielu, secināts, ka tie vērtējami pozitīvi, tomēr vēl nav iespējams izvēlēties vienu konkrētu pilsētas ielu, kur šo ieceri īstenot ilgtermiņā, sacīja Šmelde.

"Pateicoties nevalstiskajām organizācijām, Blaumaņa iela izskatījās ļoti interesanta un radoša – daudz vairāk nekā Tērbatas iela, pat neskatoties uz sliktāku laiku. Tas nozīmē, ka mēs ejam uz priekšu un martā Ģertrūdes iela apmeklētājiem būs vēl interesantāka. Protams, ka joprojām ir lietas, kas ir jāuzlabo un mēs pie tā strādājam," sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR).

Jau ziņots, ka Rīgas dome šogad nolēmusi katra mēneša pirmajā sestdienā kādu no galvaspilsētas centra ielām atvēlēt tikai gājējiem, velobraucējiem un uzņēmējdarbībai. Šīs ieceres mērķis ir atdzīvināt Rīgas centru, veicinot iedzīvotāju mobilitāti un pilsētvides attīstību. Arī uzņēmēji aicināti šo pilsētas iniciatīvu atraktīvi izmantot kā iespēju savā labā, veicinot uzņēmējdarbību. Kā pirmā automašīnām tika slēgta Tērbatas iela, bet otrā – Blaumaņa iela.

Top komentāri

stulbie izdzimteņi
s
nav ko darīt
Ludis Dundurs
L
Vai tad ar Vecrīgas gājēju ielām vēl nepietiek?
Man šķiet, ka Rīgā ir parki
M
Man šķiet, ka Rīgas centrā ir pietiekami daudz parku, kur pastaigāties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas