Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Michele arī turpmāk vadīs Okupācijas muzeju

Latvijas Okupācijas muzeja biedrības valde uz savstarpējas vienošanās pamata pagarinājusi līdzšinējās muzeja direktores Gundegas Micheles pilnvaru termiņu līdz 2014. gadam, Dienai pavēstīja muzeja pārstāve Inese Krieviņa.

Šī gada jūnijā valde izsludināja atklātu konkursu uz Okupācijas muzeja direktora amatu, jo G.Michele, kas Okupācijas muzeju vada kopš 2001. gada, bija nolēmusi doties pensijā. Konkursam pieteicās vairāki pretendenti. Tālāko konkursa norisi būtiski ietekmēja 5. jūlija Ministru kabineta lēmums par padomju okupācijas upuru piemiņas memoriālā kompleksa izveidi, kas sevī ietver arī Okupācijas muzeja rekonstrukciju un Nākotnes Nama celtniecību. Līdz ar skaidrību par Okupācijas muzeja nākotni tapa skaidrs, ka muzejam vairāk kā jebkad tuvākos trīs gadus būs nepieciešams profesionāls un pieredzējis vadītājs, par kādu sevi apliecinājusi G. Michele. Tādēļ līgums ar G.Micheli uz savstarpējās vienošanās pamata tika pagarināts līdz 2014.gada jūnijam, kad plānots atklāt pirmo izstādi renovētajās muzeja telpās.

Okupācijas muzeja biedrības valdes priekšsēdis Valters Nollendorfs informē, ka turpināsies jauna direktora meklējumi – ar skatu nākotnē.

G.Michele ir viena no Latvijas Okupācijas muzeja dibinātājām. Viņas vadībā muzejs ieguva valsts akreditēta muzeja statusu un kļuva par vienu no Latvijas vadošajiem muzejiem apmeklētāju skaita ziņā, gadā pārsniedzot 100 000. Pirms stāšanās muzeja direktores amatā, G. Micheles profesionālā darbība saistījās ar profesores darbu vairākās ASV universitātēs ķīmijas specialitātē, taču īpaši nozīmīgs ir viņas devums latviešu trimdas jauniešu izglītošanā. Viņa ir bijusi skolotāja un vēlāk arī direktore Garezera vasaras vidusskolā Mičiganā, kā arī skolotāja un pārzine Kr. Barona latviešu skolā Čikāgā.

G. Michele ir Triju zvaigžņu ordeņa virsniece. Šī gada 8.septembrī G.Michele saņēma Latvijas Republikas Ministru kabineta Atzinības rakstu par pašaizliedzību un panākumiem, strādājot Latvijas valsts un tautas labā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas