Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Namu apsaimniekotāji Rīgā varētu pārņemt privātos namus un parādus; RS piedāvā tos cedēt

Rīgas pašvaldības namu apsaimniekotāji varētu pārņemt privāto namu apsaimniekotāju namus, taču svarīgas ir iepriekšējās parādsaistības, aģentūra BNS otrdien uzzināja pašvaldības namu apsaimniekotāju un domes vadības tikšanās laikā. Rīgas siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums" (RS) piedāvā parādus cedēt.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs klāstīja, ka daudziem privātajiem namu apsaimniekotājiem ir parādi RS un iedzīvotājiem tajos nav pieejama apkure, tāpēc būtu jāizvērtē iespējas pašvaldības namu apsaimniekotājiem pārņemt šo apsaimniekotāju namus.

Radzevičs sacīja, ka pašvaldība nevar ietekmēt RS darbu, taču var rosināt iedzīvotājus atgriezties pie pašvaldības namu apsaimniekotājiem. Pašvaldības apsaimniekotāju vadītāji atzina, ka neiebilst pārņemt privāto namu apsaimniekotāju namus, taču svarīgs jautājums ir parādi.

RS valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs pastāstīja, ka nevar reklamēt viena vai otra apsaimniekotāja pakalpojumus. Viņš piebilda, ka RS jau šoruden ir ieviesis jaunu pakalpojumu parādu pārņemšanai - parādu cedēšanu.

"Parāds ar cesijas līgumu tiek nodots jaunajam apsaimniekotājam," teica Žīgurs, uzsverot, ka RS to neprasa atmaksāt uzreiz. Viņš minēja, ka RS pašlaik ir vairāki šādi līgumi, taču kopumā, risinot parādu jautājumus, vienmēr tiek izvērtēta katra māja atsevišķi.

Radzevičs vēl rosināja namu pārvalžu vadītājus intensīvāk strādāt ar debitoru parādiem. Domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Vjačeslavs Stepaņenko savukārt akcentēja - ja namu pārvalde vēlas vērsties tiesā pret kādu dzīvokļu īpašnieku par parādiem, svarīgi pārliecināties, vai dzīvoklis nav ieķīlāts bankā.

Saskaņā ar Žīgura pausto, pašlaik visi pašvaldības namu apsaimniekotāji par parādiem ir norēķinājušies, savukārt privātie apsaimniekotāji ir parādā vēl 300 tūkstošus latu, tādējādi apkure nav pievienota 170 mājām. RS valdes priekšsēdētājs piebilda, ka kopumā šogad siltumenerģijas tarifs, salīdzinot ar pērnā gada apkures sezonas sākumu, ir par 34% mazāks. Novembrī tas samazināsies vēl par 2%.

RS ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 876 kilometri, no kuriem 72% atrodas RS īpašumā.

RS akcionāri ir Latvijas valsts - 48,995%, Rīgas dome - 49%, "Dalkia City Heat" - 2% un valsts uzņēmums "Latvenergo" - 0,005%.

Līdz šīs nedēļas sākumam Rīgā apkure bija pievienota 84,8% jeb 6305 Rīgas namiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas