Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Nespējot nodot ēkas ekspluatācijā, Z-torņu attīstītāji vērsušies policijā un KNAB

Z-Towers attīstītāji vērsušies Valsts policijā (VP) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par apzinātu ēkas nodošanas ekspluatācijā kavēšanu, aģentūru LETA informēja AS Tower Construction Management komercdirektors Andžejs Neguliners.

Viņš stāstīja, ka uzņēmums ir nosūtījis oficiālu vēstuli VP un KNAB, pieļaujot varbūtību, ka kāda amatpersona vai to kopums, pārkāpjot savas pilnvaras, apzināti kavē ēkas nodošanu ekspluatācijā.

"Šāda rīcība ir pretlikumīga, un mēs esam darījuši un arī turpmāk darīsim visu iespējamo, lai aizsargātu nodokļu maksātāju un starptautisko investoru likumiskās tiesības un intereses," pauda Neguliners.

Viņš uzsver, ka pēdējo gadu laikā uzņēmums ir aktīvi līdzdarbojies katrā darbu plānošanā, sanāksmē vai komisijā, pārliecinoties par pieaicināto ekspertu darbu kvalitāti un atbilstību starptautiskajām prasībām.

"Izskanējušie aizrādījumi ir nepatiesi, ko uzskatāmi esam attēlojuši gan oficiālās vēstulēs Rīgas domei, gan ekonomikas ministram un Ministru prezidentam. Regulāri oficiālā sarakstē Rīgas pilsētas būvvaldei esam iesnieguši prasīto informāciju, tādēļ šobrīd līdz ar Rīgas mēru Oļegu Burovu (GKR) esam neizpratnē par būvvaldes rīcību," komentēja Neguliners. 

Tower Construction Management uzskata, ka publiskotā Rīgas domes pārstāvja vēstule ir nelietīga manipulācija. "Mēs ļoti ceram, ka tiesībsargājošo institūciju ierēdņi veiks skrupulozu situācijas izpēti, ļaujot jau drīzumā nodot ekspluatācijā vienu no vērienīgākajiem investīciju projektiem Baltijā pēdējā desmitgadē," sacīja Neguliners.

Aģentūras LETA rīcībā nonākusi vēstule, kurā būvvaldes vadītājs Ingus Vircavs informē domes deputātus, ka novembra sākumā pie Burova notika sanāksme par Raņķa dambī 30 un Daugavgrīvas ielā 9 esošā daudzfunkcionālā kompleksa Z-Towers objektu. Tajā pašā dienā arī būvvaldē notikusi sapulce ar mērķi saprast objekta nozīmīgumu gan no infrastruktūras aspekta, gan respektējot Rīgas iedzīvotājus un administratīvo teritoriju kopumā, un sanāksmē tikuši apspriesti arī inženierkomunikāciju turētāju sagatavotie atzinumi par Z-torņu gatavību ekspluatācijai.

Neraugoties uz to, ka būvvalde vērsusi priekšsēdētāja uzmanību uz vairākiem pārkāpumiem un nepilnībām, Burovs, pēc Vircava paustā, esot izdarījis spiedienu uz būvvaldes darbiniekiem ar mērķi tomēr veicināt objekta pieņemšanu ekspluatācijā.

Pēc viņa teiktā, sanāksmē būvvaldes darbiniekiem radīta "emocionāli uzbrūkoša atmosfēra ar paceltu toni no priekšsēdētāja puses", pārmetot arī pārspīlētu birokrātiju iestādē.

Savā paziņojumā medijiem Burovs apstiprināja, ka ir ticies ar projekta Z-Towers attīstītājiem, kuri vērsušies pie viņa ar informāciju par to, ar kādām problēmām uzņēmēji sastopas, lai nodotu ēku ekspluatācijā.  

"Dzirdētais man liek uzdot vairākus jautājumus par situāciju un Rīgas pilsētas būvvaldes darbu. Manā rīcībā esošā informācija liecina, ka projekta attīstītāji šai sakarā ir vērsušies tiesībsargājošās institūcijās, un es ceru drīzumā saņemt par to arī informāciju," norādīja Burovs.

 

Top komentāri

Scorseze
S
Patiesi brīnums, ja cilvēki, kuri pamatā dzīvo pēc "jēdzieniem" (kuri zin, sapratīs), vēršas policijā:):):) tas izraisa smaidu. Nezinu nevienu būvi Latvijā, kura būtu tapusi vēl murgaināk un nejēdzīgāk (no "attīstītāju" puses) kā šī.
ļuļa
ļ
pirms pāris gadiem runājos ar vienu austrieti, kas tur pie tiem torņiem strādāja. tur bija (un varbūt ir, nezinu), iesaistītas arī starptautiskas firmas, noa austrijas strabag. nu lūk, un viņš man teica, ka pamati tiem torņiem esot tik sūdīgi ielieti, ka plaisa bija jau tad, kad es ar viņu runāju. pazemes stāvvietas neesot pareizi nohidroizlētas, nākot iekšā ūdens nu, to varbūt novērsuši. bet diezin vai var novērst slikti ielietus un saplaisājušus pamatus. vispār es no tā džeka sapratu, ka šitie torņi ir tipa otrā maksima. jāgaida tik, kad kaut kas notiks. varbūt kādam te ir vairāk un precīzāka informācija, ja jā, lūgums padalīties.
Pašvaldība izčakarēs
P
Un, jo vairāk pretosies, jo vairāk čakarēs
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas