Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Okupācijas muzeja aicinājumam uz izstādes atklāšanu atsaucas Šlesers, Ušakovs aizņemts

Četros pēcpusdienā Okupācijas  muzejā Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Ainārs Šlesers (LPP/LC) atklās Baltijas ceļam veltītu izstādi "Baltijas ceļš: Skats no malas". A.Šlesers teiks arī nelielu uzrunu. Okupācijas muzejs aicināja arī pilsētas galvu Nilu Ušakovu (SC), taču viņš paziņojis, ka ierasies nevarēs. “Viņam paralēli ir cits pasākums, tas nav politisku iemeslu dēļ, jo mērs piedalīsies citos Baltijas ceļa atceres pasākumos, skrienot kopā ar Valsts prezidents Valdi Zatleru no Akmens tilta līdz Brīvības piemineklim,” paskaidroja mēra preses sekretāre Anna Kononova.

N.Ušakovam jau pirms vairākām nedēļām ticis ieplānots pasākums, ko atcelt neesot iespējams.Tā ir Tautas Saskaņas partijas domes sēde. Partija ir viena no Saskaņas centra apvienības partijām.

Okupācijas muzejā Diena.lv sacīja, ka uz izstādes atklāšanu aicināta pašvaldības vadība - gan N.Ušakovs gan A.Šlesers. “Vienkārši ielūdzām, jo tikko kā ievēlēti. Kāpēc gan viņiem neatnākt uz Okupācijas muzeju. Tas jau piederas pie lietas. Mēs Ušakova atteikumu uzņemam pozitīvā labticībā un ikviens ir laipni lūgts uz muzeju šodien vai citā dienā,” sacīja muzeja sabiedrisko lietu vadītājs Jānis Erno.

Izstādē būs aplūkojamas fotogrāfijas no 1989.gada augusta, kad vairāk nekā miljons cilvēku sadevās rokās, izveidojot "Baltijas ceļu" - 600 kilometru garu ķēdi no Tallinas līdz Viļņai. Trīs nācijas sadevās rokās, kopīgi pieprasot Molotova-Ribentropa pakta slepeno papildprotokolu publisku atzīšanu un Baltijas valstu neatkarības atjaunošanu.

Okupācijas muzejs arī informē, ka  Strēlnieku laukuma pusē ir unikāla iespēja aplūkot precīzu atdarinājumu no Berlīnes mūra fragmenta, uz kura 1989.gada 23.augustā tika uzkrāsots aicinājums atbrīvot Baltijas valstis, kā arī sirpis, āmurs un svastika.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas