Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Par Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītāja vietniekiem ievēl Ņenaševu un Ērenpreisu

Par Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas vadītāja vietniekiem tika ievēlēti Antoņina Ņenaševa (APP) un Lauris Ērenpreiss (JV).

Par Ņenaševu nobalsoja desmit deputāti, pret bija divi, bet divi atturējās. Savukārt par Ērenpreisu nobalsoja deviņi deputāti, pret bija divi un viens atturējās.

Komitejas vadītāju vietnieku ievēlēšana noritēja raiti. Opozīcijas deputāti neuzdeva jautājumus amatu kandidātiem.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, komitejas sēdes turpinājumā deputātiem tika sniegts ziņojums par Rīgas domes Īpašuma departamenta darbības jomām. 

Departamenta direktore Aija Rimicāne un pārvalžu priekšnieki informēja par galvenajiem darbības virzieniem Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma pārvaldībā un līdzdalību pilsētvides veidošanā, iepazīstināja deputātus ar nekustamā īpašuma pārvaldības organizāciju pašvaldībā, pašvaldības īpašuma iznomāšanas procesiem un šobrīd sniegto atbalstu nomniekiem, informēja par kārtību kā sabiedrības vajadzībām tiek iegūts nepieciešamais īpašums, lai tiktu īstenotas pašvaldībai noteiktās funkcijas, kā arī īpašuma atsavināšanas un privatizācijas procesu nodrošināšanu.

Deputātiem tika sniegta informācija par departamenta valdījumā esošajos objektos (skolās, bērnudārzos, kultūras, sporta, veselības un sociālās ēkās) šogad īstenotajām investīcijām, kā arī ERAF projektu ieviešanu. Strukturēta informācija tika prezentēta deputātiem arī par departamenta līdzdalību pilsētvides veidošanā, kas iekļauj vidi degradējošu būvju sakārtošanu un pašvaldības līdzfinansējuma programmas kultūrvēsturisko ēku un dzīvojamo māju atjaunošanā.

Arī Rīgas pašvaldības Dzīvojamo māju privatizācijas komisijas vadītāja Rasma Freimane un komisijas pārstāvju iepazīstināja deputātus ar komisijas funkcijām, uzdevumiem un ikdienas darbā veicamajiem darbiem un to apjomiem. Kā arī iepazīstināja deputātus kādu lēmuma projektus tika sagatavoti un kāda ir to normatīvā bāze.

Kā ziņots, Pilsētas Īpašuma komitejas vadītājs ir "Nacionālās apvienības/Latvijas reģionālās apvienības" deputāts Dainis Locis.

LETA jau ziņoja, ka šonedēļ notiek Rīgas domes komiteju sēdes, kurās tiek ievēlēti domes priekšsēdētāju vietnieki.

Atšķirībā no iepriekšējā sasaukuma domes, kurā pie varas bija "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai", pēc ārkārtas vēlēšanām, jaunā koalīcija nolēma grozīt pašvaldības nolikumu, nosakot, ka Rīgas mēram ir trīs vietnieki, divu iepriekšējo vietā, kā arī paredzot, ka Rīgas domes patstāvīgo komiteju vadītāju vietnieka amats var būt algots. Līdz šim Rīgas domes komiteju vadītāju vietnieka amats nebija atalgots.

Turklāt koalīcija vienojās, ka katram komitejas vadītājam būs divi vietnieki. Tādējādi Rīgas domē izveidoti 16 jauni atalgoti amati.

Jaunajā koalīcijā darbojas "Attīstībai/Par"/"Progresīvie" (APP), "Jaunā vienotība" (JV), Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība (NA/LRA) un Jaunā konservatīvā partija (JKP) jeb kopumā septiņas dažādas partijas.

APP vadīs Finanšu un administrācijas lietu komiteju, Izglītības, kultūras un sporta komiteju, Vides un mājokļu komiteju un Sociālo jautājumu komiteju. JV vadīs Pilsētas attīstības komiteju un Satiksmes un transporta lietu komiteju.

NA/LRA pārstāvis vadīs Pilsētas īpašuma komiteju, bet JKP - Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas