Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Radzevičs atcēlis no amata Rīgas satiksmes padomes priekšsēdētāju Klinci

Izvērtējot iesniegtos dokumentus par SIA Rīgas satiksme valdes atlases konkursa procesu, uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs nolēmis atcelt no amata uzņēmuma padomes priekšsēdētāju Rolandu Klinci, noskaidroja aģentūra LETA.

Savu atcelšanu no amata žurnālistiem apliecināja pats Klincis, taču sīkāk komentēt Radzeviča lēmumu atteicās, norādot, ka publiskajā telpā tas nav jādara. Klincis padomē tika iecelts aizvadītā gada decembrī, kad, kļūstot par uzņēmuma kapitāldaļu turētāju, viņu amatā izraudzījās jaunais vicemērs Druvis Kleins.

Vienlaikus viņš sacīja, ka jautājums par Rīgas satiksmes valdē nu jau iecelto Emīla Jakrina un Elīnas Epaltes-Drulles atjaunošanu notikušajā valdes atlases konkursā nav bijis vienpersonisks.

Tikmēr Radzevičs, komentējot savu lēmumu, sacīja, ka valdes nominēšanas process nav bijis caurspīdīgs, nebija balstīts uz labas pārvaldības principiem un nevieš sabiedrības uzticību.  Tā kā par šo procesu bija atbildīgs Klincis, viņam arī jāuzņemas atbildība par radušos situāciju, uzskata Rīgas domes izpilddirektors.

Vienlaikus Radzevičs padomes locekļu amatā ir atjaunojis Aināru Ozolu un Andreju Pančenko, kurus kopā ar Normundu Narvaišu decembra sākumā no amatiem atcēla Kleins. 

Viņi būs pagaidu valdes locekļi, līdz pastāvīgos padomes locekļus atlasīs konkursā.

Taujāts, vai jaunā padome lems arī par valdes sastāva izmaiņām, Radzevičs norādīja, ka padomes sanākšana gaidāma otrdien, 14.janvārī, un par turpmāko darbu viņi vēl lemšot.

Radzevičs sacīja, ka ir bijis pietiekami liels pamats, lai secinātu, ka uz valdes iecelšanas brīdi daļa konkursa atlases dokumentu nemaz nebija parakstīti un tie pēc tam tikuši uzlaboti.

Pret padomes locekļiem Ernestu Saulīti un Juri Švanderu, kuri padomē strādājuši vienlaikus ar Klinci, Radzevičam pretenziju neesot, jo Saulītis nominācijas komisijā nav strādājis un viņi abi tika izraudzīti amatiem konkursa kārtībā.

Aptaujātie padomes locekļi aģentūrai LETA atzina, ka patlaban nevar komentēt, vai gaidāmas izmaiņas uzņēmuma valdes sastāvā, tostarp, vai no amatiem varētu tikt atcelts Jakrins un Epalte-Drulle.

Līdz ar izmaiņām, uzņēmuma padomē patlaban strādā Saulītis, Švanders, Narvaišs, Ozols un Pančenko.

Kā vēstīts, Rīgas domes izpilddirektors Radzevičs ir Rīgas satiksmes kapitāldaļu turētājs kopš janvāra sākuma. Jau stājoties amatā, viņš neslēpa, ka viņam radušās aizdomas par uzņēmuma valdes atlases procesu. 

Viņaprāt, uzņēmuma valdes atlases konkursa pirmajā kārtā atsijātos pretendentus - Jakrinu un Epalti-Drulli - Klincis varētu būt atjaunojis vienpersoniski, nekonsultējoties ar citiem komisijas locekļiem. 

Radzevičs aicināja Klinci iesniegt dokumentus, kuri pamatotu, kādēļ no konkursa pirmajā kārtā izslēgtie pretendenti, tomēr tajā atgriezti un beigās arī kļuvuši par uzvarētājiem.

Aizvadītajā nedēļā Radzevičs no amata jau atbrīvoja pagaidu padomes locekli Natāliju Moškeviču un atjaunoja amatā Narvaišu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas