Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Retro velosipēdu parāde Rīgā notiks 5.maijā

Jau trešo gadu pēc kārtas 5.maijā Rīgā notiks veclaiku velosipēdu un retro tērpu parāde - Tvīda brauciens. Rīdzinieki un pilsētas viesi aicināti gan piedalīties, gan vērot šo notikumu, sākot no plkst.14.00.

Tvīda brauciena mērķis ir parādīt un akcentēt pagājušā gadsimta 20.-30. gadu velosipēdu un apģērbu kultūru. Brauciena ideja aizgūta no Londonas, kur pirmais šāds brauciens notika 2009. gadā, vēlāk strauji iekarojot arī citas pilsētas visā pasaulē.

Rīgā šis brauciens tiek rīkots Rīgas Velo Nedēļas ietvaros.

“Pagājušajā gada Tvīda braucienā Rīgā piedalījās jau 400 dalībnieki, salīdzinot ar 100 dalībniekiem pirmajā reizē, tādēļ ceru, ka šogad iedzīvotāju atsaucība, līdz ar pieaugošo velosipēdu popularitāti, būs vēl lielāka un ikviens sevi cienošs velo braucējs piedalīsies pats vai vēros šo braucienu, ko noteikti var dēvēt par krāšņāko un elegantāko velo pasākumu Rīgā, jo tikai šajā parādē pilsēta iegūst tik senatnīgu noskaņu, ka liekas - notikusi atgriešanās pagātnē," pavēstīja viens no brauciena organizatoriem Toms Ērenpreiss.

Kaut arī Tvīda brauciens ir orientēts uz veclaicīgiem un pilsētas divriteņiem, jebkura velosipēda īpašnieks ir laipni aicināts piedalīties. Galvenais noteikums ir, lai braucējam mugurā būtu retro tērps.

"Pirms brauciena ikvienam būs iespēja speciālā frizētavā izveidot retro frizūru vai makijāžu, nofotografēties retro foto salonā, pielabot savu braucamo Ērenpreiss velosipēdu darbnīcā, kā arī izkustēties un iesildīties kopā ar Rīgas Danču klubu jestras mūzikas pavadījumā. Brauciena beigās arī tradicionāli kronēsim Tvīda brauciena karali un karalieni ar īpašām balvām,” informēja T.Ērenpreiss.

Tvīda brauciena norise ir šāda: pulcēšanās plkst.14.00 un reģistrēšanās braucienam Esplanādē (par dalību braucienā nav jāmaksā), plkst. 16.00 brauciena dalībnieku fotografēšanās kopbildei, tad izbraukšana no Esplanādes, lai, šķērsojot vecpilsētu - Līvu un Doma laukumu, dotos pāri Akmens tiltam uz Arkādijas parku, metot līkumus pa šarmantā Āgenskalna ieliņām uz Kalnciema ielas kvartālu, kur dalībnieki varēs ieturēt pauzi un piedalīties Vides Filmu studijas sarūpētajās aktivitātēs.

Tālāk brauciens virzīsies atpakaļ centra virzienā, kur noslēgumā būs Tvīda karaļa un karalienes kronēšana un specbalvas. Vakara turpinājums, mūzika un dejas plkst. 20.00, Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15.

Par satiksmes drošību brauciena laikā rūpēsies Valsts un Pašvaldības policija.

Braucienu organizē Latvijas Veclaiku divriteņu klubs sadarbībā ar Ērenpreiss velosipēdu darbnīcu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas