Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Rīdzinieki par siltumu parādā 5,5 miljonus eiro

Siltumapgādes uzņēmuma Rīgas siltums (RS) klienti šajā apkures sezonā nav norēķinājušies par patērēto siltumenerģiju 5,5 miljonu eiro apjomā, kas ir maza daļa no kopējā aprēķinātā patēriņa - 158 miljoniem eiro, otrdien preses konferencē pavēstīja uzņēmuma komercdirektore Tatjana Kuļešova.

Viņa uzsvēra, ka nomaksas procents esot nedaudz sliktāks kā 2013./ 2014. gada apkures sezonā, taču "parāds ir dinamisks, un tas mainās katru dienu", tāpēc rēķinu nomaksas disciplīna kopumā vērtējama pozitīvi. Savukārt galējais risinājums - siltumenerģijas atslēgšana - šajā sezonā kopš marta piemērots apmēram 30 objektos. Pašlaik trīs dzīvojamajos namos ir atslēgts siltais ūdens, taču šajos namos notiekot remontdarbi un tie neesot apdzīvoti.

Ilgstošie parādnieki uzņēmumam ir zināmi jau vairākus gadus, atzina Kuļešova.

Aizvadītajā apkures sezonā, kas nule kā noslēgusies, galvaspilsētā rēķini izrakstīti par 158 miljoniem eiro, kas bijis par 2% jeb 3,3 miljoniem eiro vairāk nekā iepriekšējā apkures sezonā.

Runājot par siltumenerģijas tarifu izmaiņām, RS komercdirektore pauda, ka pēdējos divos gados līdz ar dabasgāzes cenas samazināšanos sarucis arī siltuma tarifs - pēdējās sezonas laikā par apmēram 2%. Rīgā, salīdzinot ar citām Latvijas pilsētām, ir otrs zemākais siltumenerģijas tarifs (zemāks tas ir tikai Valmierā).

Aizvadītā apkures sezona bijusi mazliet garāka par vidējo - tā ilgusi 207 dienas, taču vidējā āra gaisa temperatūra bijusi +3,1 grāds, pastāstīja RS valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis. Vidēji apkures sezona Rīgā ilgst 203 dienas.

2014./2015. gada apkures sezonā RS realizēja 2,4 miljonus megavatstundu (MWh) siltumenerģijas, kas ir nedaudz vairāk nelā iepriekšējā apkures sezonā, kad vidējā āra gaisa temperatūra apkures sezonas laikā bijusi siltākā uzņēmuma vēsturē (+3,4 grādi).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas