Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Rīgā varēs izmantot āra terases ēdiena izsniegšanai līdzņemšanai

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atbalstīja grozījumus pašvaldības noteikumos, kas paredz iespēju uzņēmējiem izmantot āra terases ēdienu izsniegšanai klientiem līdzņemšanai.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvaldē, pašvaldībā vērsusies Latvijas Bāru asociācija. Tā iesniegusi priekšlikumus par iespēju atvieglot ielu tirdzniecības vietu sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai darbību.

Asociācija norāda, ka sabiedriskā ēdināšanas pakalpojumu sniegšana pašlaik ir būtiski apgrūtināta saistībā ar Covid-19 izplatību un valstī noteiktajiem ierobežojumiem.

Pašlaik sabiedriskās ēdināšanas vietās atļauts izsniegt ēdienu tikai līdzņemšanai. Taču spēkā esošais saistošo noteikumu regulējums ļauj ielu tirdzniecības vietās sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumu sniegšanai tirgot pārtikas preces tikai patērēšanai tirdzniecības vietā.

Tāpēc tika sagatavoti grozījumi, kas paredz iespēju izmantot āra terases ēdienu izsniegšanai klientiem līdzņemšanai.

Komiteja arī akceptēja ierosinājumu atļaut izvietot ēdienkartes slietņus, kā arī iekārtot mobilu bāru vai virtuvi pie pastāvīgas darbības vietas, ārpus terases teritorijas, uz brauktuves, aizņemot daļu no autostāvvietām.

"Rīgas domes pienākums ir radīt cilvēkiem draudzīgāku vidi, un atrast veidus kā sniegt atbalstu grūtībās nonākušajām nozarēm. Šis ir lēmums, no kura iegūs gan ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji, gan ikviens pilsētnieks un Rīgas viesis," uzsver Rīgas domes priekšsēdētājs Mārtiņš Staķis (PP).

Izmaiņas saistošajos noteikumos "Par kārtību, kādā tiek saskaņota un organizēta ielu tirdzniecību" vēl būs jāskata Rīgas domes sēdē.

Rīgas pašvaldība, lai atvieglotu uzņēmējdarbību Covid-19 krīzes laikā, atcēlusi nodevu par ielu tirdzniecību, kā arī atvieglojusi terašu un galdiņu izvietošanu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas