Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas Sociālajā dienestā var pieteikties 50 eiro pabalstam izglītības ieguvei

Rīgas domes Labklājības departaments aicina trūcīgos un maznodrošinātos rīdziniekus līdz 31.oktobrim pieteikties 50 eiro pabalstam izglītības ieguvei, informēja Rīgas dome.

Tiesības saņemt pabalstu ir ģimenei vai personai, kuras vidējie ienākumi pēdējo trīs mēnešu laikā nepārsniedz 221 eiro katram ģimenes loceklim vai atsevišķi dzīvojošai personai darbspējīgā vecumā mēnesī, bet atsevišķi dzīvojošam vecuma vai invaliditātes pensijas vai valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta saņēmējam nepārsniedz 270 eiro mēnesī.

Pabalstu piešķir pirmsskolas vecuma bērnam no piecu gadu vecuma, kurš apgūst obligāto bērnu sagatavošanu pamatizglītības ieguvei. Tāpat pabalsts pienākas izglītojamam, kurš nav sasniedzis 21 gadu vecumu un iegūst vispārizglītojošo vai profesionālo izglītību.

Pabalsts izglītības ieguves atbalstam ir 50 eiro. 2019.gadā pabalstu izglītības ieguves atbalstam saņēma 1174 personas 58 700 eiro apmērā. 2020.gada jūnijā pabalstu saņēma 45 personas 2250 eiro apmērā.

Lai saņemtu pabalstu, bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim līdz 31.oktobrim jāvēršas Rīgas Sociālajā dienestā, kur jāuzrāda personu apliecinošs dokuments, jāiesniedz rakstisks iesniegums un jāaizpilda iztikas līdzekļu deklarācija.

Klienti Sociālā dienesta telpās tiks ielaisti tikai pieraksta kārtībā. Tāpat obligāta prasība pašlaik ir uz pieņemšanu ierasties sejas aizsegā. Darbs notiek, ievērojot fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus, uzsvēra domē.

 

Top komentāri

bomžuks
b
Lūk cik patiesas rūpes par trūcīgajiem!!! Bet vēl ir risinājumi: piem stājaties nacionālajā aizsardzības akadēmijā: stipendija 900 Eiro, kaimiņ Fedja jau izlēmis, mēs -visi bomži arī jau sarosījušies...
ed
e
jauki,drošivien ar nosacījumu ja deklarētā adrese ir zem tilta
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas