Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Teātris: biļešu pārdošana liecina, ka "Vadonis" būs komerciāli veiksmīga izrāde

Nacionālā teātra jaunais mūzikls “Vadonis” būs komerciāli veiksmīga izrāde. To ļauj secināt līdzšinējā biļešu pārdošana. Kā Diena.lv informēja teātra preses sekretāre Inga Vasiļjeva, uz 14 ieplānotajām izrādēm septembrī un oktobrī visas biļetes ir izpārdotas. Šodien sākas biļešu tirdzniecība uz sešām izrādēm novembrī un jau tagad biļetes aktīvi tiekot rezervētas. Teātra skatījumā iestudējumam par labu liecina plašas diskusijas sabiedrībā par “vadonisma” tematu.

“Nenoliedzami izrāde veicināja diskusiju, kas publiskajā telpā līdz šim parādījās visai blāvi: par demokrātijas un autoritārisma pagātnē un šodienas Latvijā, par personību, kurai piemineklis, starp citu, stāv Rīgas centrā, par Kārļa Ulmaņa kā valstsvīra nozīmi Latvijas vēsturē. Arī fakts, ka teātra izrāde veicina šādas vērienīgas un karstas diskusijas, liecina par labu iestudējumam,” vērtēja Nacionālā teātra pārstāve I.Vasiļjeva. Sabiedrībā K.Ulmaņa darbības interpretācija Nacionālā teātra izpildījumā raisījusi diskusijas par tautas vēlētu prezidentu un autoritārismu šodien. Vairāku teātra kritiķu recenzijas par izrādi nav glaimojošas.

Uz jautājumu, vai izrādes saturs, ko veidojis Kaspars Dimiters, attaisnojis teātra vadības iecerēto, I.Vasiļjeva atbildēja: “Ar mākslas cenzūru demokrātiskā valstī teātris nekad nav nodarbojies, un, cerams, arī nenodarbosies. Pat ārēju apstākļu spiests.”

Viņa norādīja, ka Nacionālā teātra vieta Latvijas teātru kopainā izveidojusies gadu desmitu laikā un to raksturo, pirmkārt, pastiprināti pievērsta uzmanība nacionālai dramaturģijai, otrkārt, izrāžu iestudēšana, rēķinoties ar izcilām aktieru personībām, treškārt, centieni uzrunāt skatītāju par savu laiku un tā vispārcilvēciskām un sociālām problēmām šodienai atbilstošā teātra valodā.

Muzikālā drāma „Vadonis” ir latviešu jaundarbs, kurā iesaistīta gandrīz visa Nacionālā teātra trupa, kas šobrīd nenoliedzami ir viens no spēcīgākajiem muzikālo izrāžu ansambļiem ar atzīstamu vokālo un kustību līmeni, uzskata teātra vadība.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas