Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiesa liek atjaunot darbā no amata atstādināto Rīgas domes ITC vadītāju Zēģeli

Izskatot Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra (ITC) vadītāja Ērika Zēģeļa apelācijas sūdzību par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas pērnā gada spriedumu, Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesas kolēģija nosprieda daļēji apmierināt viņa prasību un atjaunot iepriekšējā darbā, noskaidroja aģentūra LETA.

Pērnā gada 9.jūlijā izsniegtais darba līguma uzteikums atzīstams par spēkā neesošu. Rīgas apgabaltiesas tiesnese Dace Jansone, tiesas kolēģija spriedumā ir konstatējusi, ka darba devējs pieļāvis procesuālu pārkāpumu, jo nav saņēmis arodbiedrības atļauju darba līguma uzteikšanai.

Tiesa nosprieda no darba devēja piedzīt valsts ienākumos valsts nodevu, kā arī - par labu Zēģelim - vidējo izpeļņu par darba piespiedu kavējumu no dienas, kad darbiniekam tika izsniegts uzteikums, līdz apelācijas sūdzības izskatīšanas dienai.

Savukārt prasība pret Rīgas pilsētas pašvaldību noraidīta daļā par Rīgas domes izpilddirektora 2020.gada 16.aprīļa rīkojuma par Rīgas domes Informācijas tehnoloģiju centra direktora atstādināšanu no darba atzīšanu par spēkā neesošu un daļā par vidējās izpeļņas piedziņu par darba piespiedu kavējumu laikā līdz uzteikuma izteikšanai.

Spriedums ir pārsūdzams kasācijas kārtībā 30 dienu laikā no sprieduma pasludināšanas dienas, iemaksājot drošības naudu 300 eiro.

Iepriekš Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērnā gada 27.novembrī Zēģeļa prasību noraidīja.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas domes pagaidu administrācijas toreizējā izpilddirektora pienākumu izpildītāja Iveta Zalpētere 2020.gada aprīlī Zēģeli atstādināja, jo tika konstatēti pārkāpumi iepirkumos. Līdz ar to līdzekļi neesot izlietoti efektīvi un līgumi nav bijuši finansiāli izdevīgi. Vēlāk Zēģelis bija spiests darbu pašvaldībā pamest.

Pēc pašvaldības tolaik sniegtās informācijas, auditā konstatētie būtiskākie pārkāpumi bija saistīti ar diviem iepirkumiem, no kuriem viens bija par "ACTO ERP" sistēmas pakalpojuma iegādi no "WeAreDots" par kopējo summu 9 399 933 eiro bez PVN.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas