Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Vecrīgas iemītnieki sūdzas par trokšņošanu Vecrīgā

Šī gada pirmajā pusē Rīgas Pašvaldības policijā no Vecrīgas iedzīvotājiem un dažādu iestāžu pārstāvjiem saņemti 42 iesniegumi ar sūdzībām par troksni, kas traucē apkārtējo mieru un iestāžu dabu, _Diena.lv _informēja Pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane. Pašvaldības policijas apkalpoto izsaukumu par traucējošu trokšņošanu skaits šī gada pirmajā pusgadā ir 109.

Vecrīgā šī gada pirmajā pusē Rīgas Pašvaldības policijā sastādīti 18 administratīvā pārkāpuma protokoli par Rīgas Domes saistošo sabiedriskās kārtības noteikumu Nr.80 pārkāpumu – apkārtējiem traucējoša trokšņa pieļaušanu.

Rīgas Domes saistošie noteikumi paredz aizliegumu Rīgas administratīvajā teritorijā trokšņot vai pieļaut troksni, ko rada valdījumā esošs trokšņa avots neatkarīgi no tā atrašanās vietas, ja tas traucē apkārtējo personu mieru, iestāžu, organizāciju normālu darbību, bet nav saistīts ar satiksmi vai pasākumiem, kas saskaņoti ar Rīgas pilsētas izpilddirektoru.

Par noteikto prasību neievērošanu, ja pārkāpums ir izdarīts laikā no pulksten 7.00 līdz pulksten 23.00, paredzētais naudas sods fiziskajām personām ir līdz simt latiem, bet juridiskajām personām līdz piecsimt latiem. Ja pārkāpums ir izdarīts laikā no pulksten 23.00 līdz pulksten 7.00, fiziskajām personām uzliek naudas sodu no simt latiem līdz divsimt piecdesmit latiem, bet juridiskajām personām no piecsimt latiem līdz tūkstoš latiem.

Rīgas Pašvaldības policija aicina iedzīvotājus iesaistīties kārtības nodrošināšanā pilsētā, kā arī līdzdarboties pārkāpēju saukšanā pie atbildības un paskaidro, lai uzsāktu lietvedību un pārkāpējus par apkārtējos traucējošu darbību veikšanu sauktu pie normatīvos paredzētās atbildības, policijas darbiniekiem, izbraucot uz notikuma vietu, nepieciešams iesniegums no policijas izsaucēja un papildus liecības no citām personām, kurām troksnis ir traucējošs. Gadījumā, ja izsaucējs atsakās no iesnieguma sniegšanas administratīvās lietvedības uzsākšanai, policijas darbinieki situāciju risina veicot preventīva rakstura pārrunas ar trokšņotāju un aicinot samazināt trokšņa līmeni.

Rīgas Pašvaldības policija trokšņu līmeņa mērījumus veica līdz 2005.gada rudenim, jo 2006.gada 1.janvārī stājās spēkā Ministru kabineta noteikumu par akustiskā trokšņa normatīviem dzīvojamo un publisko ēku telpā, kas nosaka, ka mērījumus veic laboratorijas, kuras akreditētas valsts aģentūrā "Latvijas Nacionālais akreditācijas birojs", kā arī citās Eiropas Savienības dalībvalstīs akreditētas laboratorijas, kuras, veicot trokšņa mērījumus, ievēro Ministru kabineta noteikumu prasības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas