Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Latvijas ceļu būvētājs atbalsta finanšu ministra plānu ceļu infrastruktūru noteikt kā prioritāti

Biedrība Latvijas ceļu būvētājs ļoti atzinīgi novērtē finanšu ministra Andra Vilka paziņojumu LNT raidījumā _900 sekundes _par to, ka ceļu infrastruktūras sakārtošana ir viena no trim valdības nākamā gada budžeta prioritātēm, portālu Diena.lv informēja biedrībā.

Biedrība Latvijas ceļu būvētājs patiesi cer, ka ceļu nozares pasludināšana par prioritāti nav tikai paziņojums, kas zaudēs savu nozīmi pēc budžeta iesniegšanas Saeimā, bet kļūs arī par visas valdības un Saeimas prioritāti 2013.g. budžeta apspriešanas un pieņemšanas laikā.

Lai arī pēdējos divos gados ir redzams intensīvs darbs valsts galveno autoceļu sakārtošanā, kopumā ceļu infrastruktūra valstī atrodas sabrukuma vai pirmssabrukuma stāvoklī, un pienācīgi līdzekļi tai ir tikuši atvēlēti tikai no projektiem, kas saskaņoti ar Eiropas Savienību un finansējumu saņem no ES līdzekļiem.

Jau kopš 2009. gada biedrība Latvijas ceļu būvētājs pastāvīgi ir paudusi bažas gan par slikto ceļu stāvokli, gan par ceļu būves nozares attīstību Latvijā, kam netiek palielināts finansējums. Īpašu satraukumu biedrībā rada 2014. un 2015. gada finsējums nozarei, kad arī Eiropas Savienības fondu pieejamībai ir paredzama "pauze"  starp finansējuma plānošanas periodiem. Biedrība  sadarbībā ar Satiksmes ministriju un VAS Latvijas Valsts ceļi izstrādāja un iesniedza valdībai izskatīšanai ilgtermiņa ceļu būves un uzturēšanas finansējuma modeli, taču Ministru kabinets to ir nolicis malā līdz 2014. gada budžeta skatīšanai. 

Jaunievēlētais biedrības Latvijas ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš norāda,  ka faktiski 2014. gadā, ja būs aizkavēšanās ar ES jaunā plānošanas perioda finansējuma piešķiršanu, apjomiem un sadalījumu pa nozarēm, būs nepieciešama Valsts budžeta intervence ceļu nozarē, lai nodrošinātu nepārtrauktību ceļu būvē un uzturēšanā un netiktu izputināta lielākā daļa vietējo ceļu būves uzņēmumu. 

Biedrība Latvijas ceļu būvētājs ir 19 lielākos Latvijas ceļu būves uzņēmumus apvienojoša nozares organizācija,  un tās mērķis ir biedru interešu pārstāvēšana un sadarbība ar valsts pārvaldes institūcijām, kā arī attiecības ar citām ar nozari saistītajām iestādēm.

Bijušais Latvijas Ministru prezidents Andris Bērziņš par biedrības valdes priekšedētāju tika ievēlēts tās pilnsapulcē 25. oktobrī, tādējādi pastiprinot biedrības spēkus tieši sadarbībai ar valsts institūcijām finansējuma nodrošināšanai ceļiem. Darbu biedrībā  izpildirektora amatā turpinās arī iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Zigmārs Brunavs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē