Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Bērziņš: Nav normāli, ka par nodokļu maksātāju naudu skolēnus māca valstij nelojāls pedagogs

Tā nav normāla situācija, ka par Latvijas nodokļu maksātāju naudu darbu skolā joprojām turpina valstij nelojāls pedagogs, - LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš, komentējot Rīgas 40.vidusskolas skolotāja Vladislava Rafaļska (PCTVL) paziņojumus par nelojalitāti valstij.

Iespējams, šāds pedagogs arī skolēniem māca nelojālu attieksmi pret savu valsti. Bērziņš uzsvēra, ka tas nebūt nenozīmē, ka cilvēkam nedrīkst būt savs viedoklis, bet tāds cilvēks nedrīkst mācīt skolēnus. "Joprojām nav skaidrs, kāpēc kopš paziņojuma par nelojalitāti šāds skolotājs joprojām turpina darbu skolā," sacīja NA vadītājs.

Bērziņš norādīja, ka Nacionālajai apvienībai "tas ir goda jautājums, lai Rafaļskis skolā nestrādātu".

Kā uzskata Bērziņš, likuma grozījumi šādos gadījumos situāciju nemainītu, 'no darba var atbrīvot arī uz Darba likuma pamata".

Jau ziņots, ka Saeimas Valstiskās audzināšanas apakškomisija šodien plkst.12 vērtēs Rafaļska atbilstību ieņemamajam amatam saistībā ar izteikumiem par viņa nelojalitāti Latvijas valstij.

Skolas vadības ētikas komisija Rafaļskim ir izteikusi piezīmi.

Apakškomisijas sēdē aicināti piedalīties Rīgas 40.vidusskolas direktores vietas izpildītāja Jeļena Vediščeva, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Guntis Helmanis, Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāvis un zvērināts advokāts Mārcis Krūmiņš.

Jau ziņots, ka Rafaļskis radio ēterā paziņojis, ka ir nelojāls Latvijas valstij. "Esmu gatavs godīgi pateikt, ka esmu šai valstij nelojāls. Es šo režīmu vienkārši nicinu. Tas atgrūž arī manus bērnus un rada tiem daudz problēmu," paudis Rafaļskis. Vēlāk viņš skaidroja, ka savos izteikumos par nelojalitāti esot runājis par valdību, režīmu, nevis valsti, kultūru, tautu vai vēsturi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē