Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Bundžu Jānis: Pa labam vārdam katram

Pēdējās dienas aizrit blīvā savstarpējas lamāšanas un apsaukāšanas straumē. Kļuvis skaidrs, par ko nevajag balsot - praktiski ne par vienu. Bundžu Jānis domā, ka šādā situācijā svarīgi noskaidrot arī katra saraksta PAR argumentus. Sāksim pēc kārtas.

Latvijas attīstībai. Par šiem ļaudīm vēlams balsot skolotājiem ar veselības problēmām. Pēc visa spriežot, tā būtu auditorija, kura visvairāk saņems. Ja visi minētie un vēl paši partijnieki nobalsotu, varbūt arī tiktu Saeimā.

Par Suverenitāti var balsot visi, kuri mīl absurdas idejas - izstāšanās no ES un NATO, vispārēja nacionalizācija u. c. Skaidrs, ka solījumi nekad nerealizēsies, toties balsosit pēc sirdsapziņas.

Brīvība, brīvs no bailēm un visa cita. Atceramies, ka 83% no saraksta ir sievietes, bet 100% no visiem kandidātiem ir augstākā izglītība.

Varētu būt trīs iemesli izvēlēties balsot par Vienotību. Pirmais - ja pašam politika riebjas - šajā gadījumā viss tiks darīts Jūsu vietā un Jums pat nezinot. Otrkārt - lai viss paliek kā ir. Trešais iemesls, kurš dzirdēts bieži ikdienas sarunās - par Vienotību balsot nevar nekādā gadījumā, bet par citu jau nav ko.

Par Izaugsmi savlaicīgi varētu balsot Ainārs Šlesers. Tā būtu lieliska platforma nākamajam projektam.

Ir jau tā, ka ļoti patīk kāds cilvēks. Gadiem ilgi... Šādu klusās patikšanas bilžu galeriju piedāvā Vienoti Latvijai, starp citu, kopā ar ļoti konkrētu solījumu programmu. Viegli varēs sekot līdzi. Neskumstiet, ja nesanāks. Nav jau pirmais grābeklis. Tāpat kā startējošajiem kungiem.

Ir dzirdēti jautājumi - neesot par ko balsot, vai neesot kaut kas par Nacionālo apvienību vēl nacionālāks? Izskatās, tā varētu būt interesanta niša nākamajām vēlēšanām. Kamēr nav, krievu apturēšanas entuziastiem citas alternatīvas neatliek.

Kurš pēta partiju programmas? Galvenais ir uzvārdi! Ja tā, tad Reģionu apvienība ir tas īstais robs. Ļaudis dažādām gaumēm, sākot no glancētā Bondara, beidzot ar nekauņu Kaimiņu un visdažādākām modifikācijām pa vidu.

Jaunā konservatīvā partija. Saraksts noderīgs tiem, kuri ir nacionāli noskaņoti, konservatīvi, bet reizē (pašvērtējumā, protams) ārkārtīgi inteliģenti, nenovērtēti un malā atstumti. Vai tādu ir maz? Protams, ka nē!

Uzstādījums aprādīt par katru sarakstu ko balsošanas vērtu ļoti sarežģīts Latvijas Krievu savienības gadījumā. Versija ir - balsojot par šo, iespējams samazināt partijas Saskaņa izredzes kļūt par sacensības uzvarētāju, atšķeļot tās dusmīgāko daļu.

Saskaņa. Ko tur teikt... Vai nu maz cilvēku, kuri grib vienkārši parādīt pie varas esošajiem, kur vēži ziemo. Sarakstā esošie latviskie uzvārdi it kā ļauj domāt, ka nekādām lielām problēmām pēc pašreizējā «establišmenta» izdzenāšanas nevajadzētu rasties. Vai tā būs? To tikai pēc 4. oktobra varēs redzēt.

Zaļo un Zemnieku savienība. Štrunts par vērtībām - šis saraksts būs pozīcijā praktiski pie jebkura vēlēšanu iznākuma.

No sirds Latvijai balsotāja uzstādījums ir apmēram tāds - arī bieži izskanējis saviesīgās sarunās - ja jau tik nežēlīgi kritizē, tad kaut kam tur jābūt. Un vēl - ja Jums liekas, ka visi zog (pats arī var, tikai tas kategoriski jānoliedz).

Visbeidzot - PAREIZAIS VIEDOKLIS - atlikušajās dienās neklausīties, neskatīties, nelasīt! Domāt!

* Ļoti neatkarīgs konsultants 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mums jau 34 gadus atkal ir neatkarīga valsts

Par latviešu mentalitāti, politisko pusaudzību, neesošo politisko krīzi, Krievijas gaidāmo sabrukumu un 30 gadiem, kas nav palaisti vējā, 4. maija priekšvakarā ar bijušo Augstākās Padomes depu...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē