Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Kariņš: Jākoncentrējas uz Latvijas interešu aizstāvību

Uz ierosinājumiem par ES ilgtermiņa budžeta laika posmam no 2014. līdz 2020. gadam samazināšanu vispirms jau ir jāskatās caur Latvijas interešu prizmu, un tā kā mūsu valsts joprojām ir ES finansējuma saņēmēja, tad kopējo izdevumu samazināšana ir Latvijai neizdevīga, jo nonāk pretrunās gan ar Latvijas interesēm, kas pašas ES mērķiem – dzīves līmeņa starp dalībvalstīm izlīdzināšanu un ekonomiskās attīstības nodrošināšanu, norāda Eiropas Parlamenta deputāts Krišjānis Kariņš.

Vienlaikus eiroparlamentārietis atzīst, ka ES kopīgais daudzgadu budžets, visticamāk, tomēr tiks samazināts, jo to vēlas panākt virkne ES donorvalstu, kamdēļ šobrīd jākoncentrējas galvenokārt uz Latvijas interešu aizstāvību.

Sarunā ar Diena.lv K. Kariņš uzsver, ka Eiropas Parlamenta pamata nostājā par ES daudzgadu budžetu, pateicoties baltiešu parlamentāriešu aktivitātēm, ir iekļauts punkts, ka, piemēram, Latvijai un abām pārējām Baltijas valstīm paredzētais Kohēzijas fonda finansējums būtiski samazināts netiek, jo jāņem vēra, ka šīs valstis pārdzīvojušas krīzi, un par pamatu sākotnējiem aprēķiniem izmantoti tieši krīzes laika ekonomiskie rādītāji. Šī nostāja netiks mainīta, norāda K. Kariņš, un līdz ar to „absolūtajos skaitļos iznākums attiecībā uz Kohēzijas fondu varētu būt gluži pieņemams”.

„Šeit gan jāatceras, ka liela nozīme būs drīzumā gaidāmajām valstu vadītāju sarunām par ES daudzgadu budžetu, taču es ceru uz to, ka samazinājumi kopējā budžetā un tātad arī atsevišķās tā sadaļās nebūs lieli, jo politiķi, domājams, saprot – ir nepieciešams stimulēt ekonomisko darbību, kā arī saglabāt savienības solidaritāti, tiecoties pēc vienlīdzības,” uzskata politiķis.

Jāatgādina, ka Eiropadomes priekšsēdētājs Hermans van Rompejs pirms 22. un 23.novembrī ieplānotā valstu samita par bloka daudzgadu budžetu ierosinājis samazināt Eiropas Savienības (ES) daudzgadu budžetu par 75 miljardiem eiro. Atsevišķas dalībvalstis tikmēr vēlas vēl lielāku izdevumu samazinājumu līdz pat 200 miljardu eiro apmērā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē