Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Kiršteins: VL-TB/LNNK pārtaps par vienotu partiju pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām

Līdz 12.Saeimas vēlēšanām Nacionālās apvienības Visu Latvijai - Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) pārtapšana vienotā partijā tiks pabeigta, apgalvo bijušais Saeimas deputāts Aleksandrs Kiršteins (Visu Latvijai).

Nacionālās apvienības izveidošanos par vienotu partiju traucējot tas, ka nosaukumu Nacionālā apvienība kā biedrības nosaukumu jau ir pasteigušies piereģistrēt citi cilvēki. Tāpēc turpinās diskusijas, kā turpmāk saukt organizāciju - saglabāt pašreizējo garo nosaukumu vai saukt kā savādāk, tomēr līdzīgi pašreizējam.

Veidot vienotu partiju līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām, pēc Kiršteina teiktā, nav lietderīgi, jo tad VL-TB/LNNK varētu zaudēt 63 000 latu finansējumu no valsts budžeta, kas tai pienākas saskaņā ar Politisko organizāciju finansēšanas likumā noteikto.

Nacionālas labējas partijas niša vienmēr būs Latvijas politikā, ir pārliecināts Kiršteins. "Ir vajadzīga viena partija, kas vēsā mierā atgādina, ka Latvijā bija padomju okupācija, kuras sekas aizvien vēl nav likvidētas. Mēs nekultivējam nacionālo naidu, bet ir jāatrisina vēsturiskā taisnīguma jautājums - Padomju Savienībai ir jāatbild par saviem noziegumiem, tostarp par savu iedzīvotāju pārvietošanu uz okupētajām teritorijām. Padomju noziegumiem nav noilguma," uzsver Kiršteins.

Pēc Kiršteina teiktā, saskaņā ar aptaujām 5% barjeru nākamajās Rīgas domes vēlēšanās, visticamāk, pārvarēs tikai trīs politiskie spēki - Vienotība, VL-TB/LNNK un Saskaņas centrs (SC). Tā kā Reformu partijai reitings ir zems, tā, visticamāk, Rīgā veidos kopīgu deputātu kandidātu sarakstu ar Vienotību, bet VL-TB/LNNK startēs ar savu sarakstu, uzsver politiķis.

"Es nepiederu pie tiem, kas uzskata, ka nākamajās Rīgas domes vēlēšanās pārliecinoši uzvarēs SC. Manuprāt, uz SC nišu pretendēs četras partijas, un viņu elektorāts tiks sašķelts. Vēsturiski daļa krievu, kuriem nepatīk politika, bet kuriem rūp ekoloģija, mēdz balsot par "zaļajiem", un arī Lindermana partija dabūs daļu balsu, bet 5% barjeru, visticamāk, nepārvarēs. Iespējams, Ušakovs kāroto 31 mandātu nesaņems, bet iegūs tikai kādus 29," saka Kiršteins.

VL-TB/LNNK uz nākamajām Rīgas domes vēlēšanām iešot ar plašu un pietiekami detalizētu Rīgas attīstības un sabiedriskā transporta attīstības programmu. "Mums ir arī savas idejas, kā piesaistīt tūristus, kuru Rīgā patlaban ir divas reizes mazāk nekā Tallinā. Mēs nevaram pārsolīt Ušakovu un teikt, ka visi rīdzinieki sabiedriskajā transportā brauks bez maksas. Tas arī nebūtu godīgi pret tiem rīdziniekiem, kas dzīvo pilsētas centrā un sabiedrisko transportu tikpat kā nelieto. Bet viņiem, piemēram, ir grūti samaksāt par ūdeni, elektrību un apkuri," norāda Kiršteins.

Apspriestas tiekot vairākas Rīgas mēra kandidatūras, bet esot jāatceras, ka par mēru kļūst tās partijas pārstāvis, kas vēlēšanās iegūst lielāko balsu skaitu. Aptaujas rāda, ka Rīgā patlaban Vienotībai ir vairāk atbalstītāju nekā VL-TB/LNNK, bet vēl ir laiks to mainīt, norāda Kiršteins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Izglītība ļauj justies drošāk

Pamazām tuvojas mācību gada noslēgums, un, kā jau parasti maijā, aktualizējas temats par to, vai ir vērts doties studēt un kāda ir augstskolas diploma vērtība darba tirgū.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē