Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Kots: Izvirzītais NEPLP sastāvs ir politizētāks nekā iepriekšējā padome

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļu izvirzīšanas process bijis diezgan nepatīkams, portālam Diena.lv sacīja Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektors Edgars Kots.
"Tas nav pārmetums kandidātiem, bet es uzskatu, ka pašreiz šī konkrētā padome ir politiskāka nekā iepriekšējā. Par to liecina, ka līdz šai konkrētajai padomei vienmēr padomē bijusi pārstāvēta gan pozīcija, gan opozīcija. Pagaidām acīmredzami pēc balsojuma var vērtēt, ka politiskās simpātijas ir konkrētiem pārstāvjiem un tādā veidā veidojas politiski izveidota padome," uzskata Kots.

Ceturtdien izvirzītais NEPLP sastāvs ir izteikti pārstāvēts no pozīcijas partiju puses, uzskata Kots, tāpēc viņš izsaka cerību, ka tas nodrošinās atvērtāku dialogu par sabiedriskā medija finansējumu. 

"Es uzskatu, ka ir zināmi cilvēki, kas palika neiebalsoti, kas ir daudz lielāki mediju speciālisti, kaut vai Daina Markova, kaut vai Ilze Strenga un vēl daudzus var minēt, kas ir bijuši elektronisko mediju vidē daudz ilgāk un daudz vairāk pārzina šo vidi," atzina Kots.


Tie ir žurnālists, politologs, studijas Mistrus Media vadītājs Gints Grūbe, augstskolas Turība Komunikāciju zinātņu katedras vadītājs Ainārs Dimants, Latvijas Vēstneša portāla nozares redaktore Aija Dulevska-Cālīte, mārketinga un sabiedrisko attiecību projektu vadītājs Dainis Mjartāns un filmu studijas Ave producents, operators un režisors Ivars Zviedris.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vājuma brīdis vai tendence

Iepriekšējās nedēļas beigās Indijas premjerministra zvērestu jau trešo reizi deva hinduistu nacionālistu – Indijas Tautas partijas jeb Bharatiya Janata Party (BJP) – līderis Narendra Modi, kurš att...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē