Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 30. maijs
Lolita, Vitolds, Letīcija

Kozlovskis: Ekonomiskās situācijas uzlabošanai būtiska ir legālās migrācijas politika

Būtisks elements šā brīža ekonomiskās situācijas uzlabošanai ir arī labi pārdomāta un pārvaldīta legālās migrācijas politika. Tāpēc nepieciešams pilnībā izmantot Eiropas Savienības līmenī izstrādāto instrumentu potenciālu un turpināt darbu pie jau uzsāktajām iniciatīvām, sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, piedaloties Eiropas Savienības (ES) Tieslietu un iekšlietu ministru padomes neformālajā sanāksmē, kas notiek Nikosijā, Kiprā.

Jau ziņots, ka šā gada 23. un 24.jūlijā iekšlietu ministrs R.Kozlovskis un valsts sekretāre Ilze Pētersone-Godmane piedalās ES Tieslietu un iekšlietu ministru padomes neformālajā sanāksmē, kas notiek Nikosijā, Kiprā.

Sanāksmes darba kārtībā iekļauti jautājumi par Eiropas Komisijas ikgadējo ziņojumu par migrāciju un patvērumu, kā arī situāciju Sīrijā un IT noziedzības apkarošanas prioritātēm ES.

Sanāksmes laikā iekšlietu ministrs R.Kozlovskis izteica atbalstu Eiropas Komisijas ziņojumā ietvertajām vadlīnijām turpmākai ES migrācijas un patvēruma politikas attīstībai, portālu Diena.lv informēja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Māris Zariņš.

Tāpat ministrs norādīja, ka par šā brīža prioritāti uzskata Ceļa kartes praktisko ieviešanu ES vienotās rīcības nodrošināšanai, reaģējot uz migrācijas problemātiku. "Ceļa karte kā visaptverošs instruments nodrošinās konsekventu un saskaņotu Eiropas Savienības reakciju dažādu politiku ietvaros, ņemot vērā aktuālos migrācijas plūsmu pārvaldības izaicinājumus. Līdz ar to mums ir jāpieliek visas pūles šīs ceļa kartes konsekventai īstenošanai un regulārai aktualizēšanai, jo bez efektīva reaģēšanas mehānisma mēs nevaram runāt par labi pārvaldītu migrāciju," uzsvēra R.Kozlovskis.

Runājot par darba tirgus aktuālajām vajadzībām, ministrs norādīja, ka imigrācijas un patvēruma jautājums jāskata saistībā ar nodarbinātības, demogrāfijas, izglītības, vides un finanšu plūsmas jautājumiem gan ES, gan katras dalībvalsts kontekstā, jo svarīgi ievērot ES un dalībvalstu kompetenču nošķīrumu un respektēt katras dalībvalsts darba tirgus vajadzības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

CVK vadītāja: Vēlēšanas ir mūsu visu atbildība

Vēlēšanas ir mūsu visu atbildība, intervijā pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām sacīja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) priekšsēdētāja Kristīne Saulīte, kura vērtē, ka CVK kopā ar pārējām atbi...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē