Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Krauze par Rīdzenes sarunām: Nekorekti maldināt sabiedrību ar atsevišķiem fragmentiem

Nezinot pilnus tekstus viesnīcā Rīdzene noklausītajām politiķu sarunām, sabiedrība tiek maldināta un tikai publicējot visus atšifrējumus var runāt par ētiskajiem morāles jautājumiem, intervijā LTV raidījumam Rīta Panorāma sacīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) valdes priekšsēdētājs Armands Krauze.

"Mana pārliecība ir tāda, ka ir nekorekti maldināt sabiedrību ar atsevišķiem sarunu fragmentiem, jo iepazīstoties ar visiem "oligarhu lietā" pieejamiem noklausīto sarunu atšifrējumiem, var veidot priekšstatu par morāli ētiskajiem pārkāpumiem," sacīja Krauze.

Viņaprāt publicētās saruna ir iegūtas apzogot valsti un tā noteikti sabiedrībai nav nodota ar mērķi iegūt caurspīdīgumu. "Šī ir fragmentāra informācija un iespējams to ir izdarījuši cilvēki, kas savulaik strādājuši Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, jo pie šiem materiāliem varējuši tikt klāt. Tāpēc vajadzētu padomāt arī par morāli ētiskajiem aspektiem, kad šādi tiek apzagta valsts," sacīja Krauze.

Jau ziņots, ka šodien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija diskutēs par tiesībsargājošo iestāžu veikto funkciju apjomu saistībā ar "oligarhu sarunām".

Viesnīcā "Rīdzene" noklausītās politiķu un uzņēmēju sarunas kalpoja kā viens no galvenajiem pierādījumiem tā dēvētajā oligarhu lietā, kas tika ierosināta 2011.gadā pēc Krimināllikuma pantiem par kukuļņemšanu, kukuļdošanu, noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu, dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un valsts amatpersonām likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs šo lietu izmeklēja vairākus gadus, tomēr izrādījās, ka noklausītās sarunas nav pietiekams pierādījums apsūdzību celšanai, tāpēc kriminālprocess tika izbeigts.

Kā ziņots, Saeimā iecerēts izveidot parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistītā ar "oligarhu sarunām".

Top komentāri

Sarma
S
Zaļais glumiķis! Nu šitais jau sāk ar Saldus rajona 1.sekretāru glumuma ziņā konkurēt. Atpestī kāds mūs visus no šīs zaļās sērgas!
Glumais suns liekuļo.
G
Pirmkārt, VISAS sarunas vien Dievam zināmas, un kā gan sabiedrība var tik MALDINĀTA, ja ar dažiem teikumiem pilnīgi pietiek, lai tauta saprastu, kādā žargonā komunicē zaļi suņi, proti, ar nuhujas un ar bļedas dominanti. Pie tam, ja VISAS sarunas tiktu publicētas, diez vai būtu daudzi, kas SPĒTU tās lasīt - tik derdzīgas, riebīgas un rupjas tās ir. SABIEDRĪBA DRĪZĀK NO ŠĪS ZZS MAUCĪBAS IR JĀPASARGĀ. Bet Krauze pats? Arvien mazāk pēc cilvēka, arvien vairāk pēc plēsoņas izskatās, un viņš savu dzīvi beigs atejas bedrē.
Viesturs
V
Zaļais pirdiens tāds. Nekorekti ir tā runāt un pēc tam aizstāvēt runātājus. Bet nu te jau skaidrs - smirdīgo kgb pakalpiņu lapele, ko ta lai raksta...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē