Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Lappuķe: Jāveido dialogs ar diasporas pārstāvjiem ārvalstīs

Ir jāuzsāk dialogs ar diasporas pārstāvjiem ārvalstīs, ne tikai sniedzot informāciju par notiekošo Latvijā, bet arī interesējoties par diasporai aktuālajiem jautājumiem un nepieciešamībām ārvalstīs, sacīja speciālo uzdevumu vēstnieks diasporas jautājumos Rolands Lappuķe, piektdien piedaloties Ārlietu ministrijas un Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā rīkotajā Latvijas Universitātē notiekošajā starptautiskajā konferencē "Migrācijas un identitāte: diasporas lomas stiprināšana".

Konferencē piedalījās arī Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs, portālu Diena.lv informēja Ārlietu ministrijā.

Ārlietu ministrijas parlamentārais sekretārs Viktors Makarovs atklāšanas runā norādīja, ka mums ir nepieciešams jauns redzējums par to, ko nozīmē piederība nacionālam pilsoņu kopumam. "Stipra nacionālā identitāte ir tā, kas ir atvērta un visaptveroša. Lai attīstītu veiksmīgas stratēģijas diasporai ārvalstīs un integrācijas politikai nacionālas valsts ietvaros, ir nepieciešams atzīt, ka mūsdienu cilvēkiem var būt daudzslāņainas identitātes un daudzējādas saiknes."

Konferences ietvaros tika diskutēts par emigrācijas un diasporas lomu ekonomikas attīstībā, inovācijām sadarbībā ar diasporu ārvalstīs, kā arī par izglītības un pētniecības veicināšanu ārvalstīs. Pasākumā piedalījās Latvijas valsts institūciju un Latvijas Saeimas pārstāvji, starptautiski pazīstami akadēmiķi, starptautisko organizāciju pārstāvji, diplomāti, uzņēmēji un citi pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē