Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

LTA: VID grozījumus par kases aparātiem veic, apejot tirgotājus

Latvijas tirgotāju asociācija (LTA) pauž neapmierinātību, ka uz Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajām diskusijām par izmaiņām Ministru kabineta noteikumus, kas regulēs kases aparātu izmantošanu, nav aicināti tirgotāju pārstāvju, portālu Diena.lv informēja LTA.

Otrdien valdības sēdē plānots skatīt Finanšu ministrijas (FM) sagatavoto noteikumu projektu TA-750 grozījumiem Ministru kabineta noteikumos par nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektronisko ierīču un iekārtu tehniskajām prasībām.

"Noteikumu projekta anotācijā, kur atzīmēta sabiedrības līdzdalība projekta izstrādē, ir minēts, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāvji pirms noteikumu projektu sagatavošanas organizēja sanāksmes, tikšanās un pārrunas, kurās piedalījušies Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pārtikas tirgotāju asociācijas un Latvijas Nacionālās bibliotēkas pārstāvji," raksta LTA, paužot nožēlu, ka "uz šīm VID organizētajām sanāksmēm nebija aicināta Latvijas Tirgotāju asociācija (LTA)".

LTA, kā norāda asociācijas pārstāvji, ir viskuplāk pārstāvētā tirdzniecības nozares asociācija. Tās sastāvā ir aptuveni 800 dažādu tirdzniecības uzņēmumu - gan mazumtirdzniecībā, gan vairumtirdzniecībā strādājošie, arī tirgi, ēdināšanas uzņēmumi un interneta veikali.

"LTA no savas puses vienmēr centusies veidot konstruktīvu dialogu ar VID un vienmēr šo valsts iestādi ir informējusi par savas nozares redzējumu kases aparātu reformas jautājumā, tāpēc VID izvairīšanās no LTA projekta sagatavošanas procesā neliecina par valsts institūcijas vēlmi konstruktīvi sadarboties ar visām nozari pārstāvošajām asociācijām. Tas norāda uz VID tendenci sadarbības partnerus no sabiedrības puses izvēlēties selektīvi," situāciju kritizē LTA, norādot, ka nav bijusi iespēja paust savu viedokli. 

LTA ir pārliecināta, ka arī pēc MK noteikumu grozīšanas VID turpinās pildīt 2016.gada 19.oktobrī panākto vienošanos starp VID un FM no vienas puses un Latvijas Tirgotāju asociāciju, Latvijas Kases aparātu un sistēmu apkalpojošo dienestu, tirgotāju un ražotāju asociāciju, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju, Reģionālo attīstības centru apvienību, Latvijas Degvielas tirgotāju asociāciju un Latvijas Neatkarīgo Tirgotāju kooperāciju no otras puses. Vienošanās paredz, ka pēc jaunajām prasībām atbilstošu sertificētu kases aparātu parādīšanās tirgū, VID caur EDS informēs uzņēmējus par šādu kases aparātu parādīšanos un ka attiecīgo ierīču nomaiņai tiek doti 6 mēneši no paziņojuma izsūtīšanas brīža. LTA cer, ka nākotnē VID ar tirgotāju nozares pārstāvjiem konsultēsies aktīvāk un savlaicīgāk, lai turpmāk izvairītos no dažādām aplamībām, kas līdz šim pavadījušas kases aparātu reformu.

Jāpiebilst, ka LTA bija aicinājusi tirgotājus vākt pircēju parakstus par to, ka godīgiem tirgotājiem kases aparāts nav jāmaina, lai tādā veidā nebūtu jāsadārdzina cenas. Šobrīd savākti jau gandrīz 7000 parakstu visā Latvijā. “Reizēm ir tā, ka sabiedrība neiedziļinās kāda lēmuma būtībā un sākumā neapjauš, kādas sekas var rasties. Līdzīgi ir ar kases aparātu nomaiņu. Bet saprotot patiesos apmērus un ietekmi uz cenām, cilvēki patiešām reaģē,” norādījis LTA padomes loceklis, uzņēmējs Raimonds Dižkalps.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē