Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Pārtikas tirgotāji: Alkoholisko dzērienu aprites likuma interpretācija ir plaša

Nevar apgalvot, ka kāds no tirgotājiem ignorē pieņemto grozījumu Alkoholisko dzērienu aprites likumā noteiktās normas, kas ir stājušās spēkā no 2014.gada 1.janvāra. Likuma normas piemērošanas interpretācija ir pietiekoši plaša. Tāpēc, kā parasti šādos gadījumos, paiet nedaudz laika līdz likuma normas ne tikai pēc likuma burta, bet arī pēc likuma gara tiek iedzīvinātas. Un tieši lielākie tirdzniecības tīkli ir arī atbildīgākie šajā procesā, jo sabiedrības uzmanība vienmēr tiek pievērsta lielākajiem. 

Lai nebūtu pārpratumu un likuma norma tiktu gan ievērota, gan izprasta vienādi, tieši lielākie pārtikas tirgotāji deleģēja savu asociāciju LPTA 27.februārī organizēt tirgotāju tikšanos ar VID Akcīzes pārvaldi, lai precizētu vienotu likuma normu piemērošanu. Kopējā sanāksmē ar VID Akcīzes pārvaldi, piedaloties visu tirgotāju asociācijām, tostarp arī LTA un tirdzniecības tīklu pārstāvjiem, klātesošie vienojās par kopīgu likuma normas detaļu vienotu izpratni un piemērošanu.

Lai neapvainotu kādus konkrētus tirgotājus, jāsaka, ka vairumā veikalos ir dažāda likuma piemērošanas interpretācija, bet tā vietā, lai risinātu jautājumu, LTA nāk ar publiskiem paziņojumiem par citiem. Kaut arī pašu biedru vidū ir plaša likuma piemērošanas interpretācija.

Pieņemto grozījumu Alkoholisko dzērienu aprites likumā noteiktās normas, kas ir stājušas spēkā no 2014.gada 1.janvāra, ir visai sabiedrībai ļoti nozīmīgs jautājums, nevis tirgotāju savstarpējo rēķinu kārtošana, kā to interpretē LTA, dalot tirgotājus lielajos un mazajos. Lai arī lielie tirgotāji pēc kopējā apgrozījuma nebūt nav lielākie alkohola tirgotāji, jau likuma izstrādes gaitā LTA mēģināja panākt, ka jebkuri alkohola tirdzniecības ierobežojumu būtu attiecināmi tikai uz tiem. Savukārt mazie tirgotāji varētu turpināt alkoholu tirgot kā līdz šim, ignorējot faktu, ka tieši lielāko pārkāpumu skaits sakarā ar alkohola tirdzniecību nepilngadīgajiem pagājušajā gadā tika konstatēti tieši mazajās un vidējās tirdzniecības vietās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sabiedriskais medijs apmaldījies

Krievu valoda piecdesmit gadus Latvijā bija okupācijas valoda, kurā centās salauzt, pakļaut un rusificēt, bet pēdējos trīsdesmit gadus – galvenais simbols un protesta forma tiem, kuri ir nemierā...

Krievijas austrumu pagrieziens

Piektdien noslēdzas Krievijas līdera Vladimira Putina divas dienas ilgā oficiālā vizīte Ķīnā, kura vienlaikus bija arī simbolisks viņa pirmais brauciens uz ārvalstīm pēc piektās pārvēlēšanas v...

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē