Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Raidījums: Ietekmīga Krievijas amatpersona konsultējusi Latvijas krievvalodīgo organizācijas

Šonedēļ Rīgā bija ieradusies augsta Krievijas amatpersona – Krievijas Ārlietu ministrijas maigās varas institūcijas Rossotrudņičestvo direktora vietnieks Georgijs Muradovs. Savas viesošanās laikā notikusi apaļā galda diskusija, kurā piedalījās galvenokārt krievvalodīgo organizāciju aktīvisti. Diskusijas laikā Muradovs asi nosodījis Eiropas Savienību (ES) un NATO, norādot – Krievija "vēl nav pakustinājusi ne pirkstiņu, lai atbildētu uz Rietumu sankcijām", taču, vajadzības gadījumā Krievija spētu atbildēt tā, ka "maz neliksies", svētdien vēsta TV3 raidījums Nekā Personīga.

Muradovu, kuru var uzskatīt par otro ietekmīgāko personu Krievijas maigās varas struktūrās, uzklausīt bija ieradušies arī vieni no redzamākajiem krievvalodīgo tiesību aktīvistiem Aleksandrs Gapoņenko un Viktors Guščins. Maskavas namā notikusī tikšanās galvenokaŗt bija veltīta Ukrainas tematikai un Krievijas attiecībām ar Rietumiem. Muradovs atlasītajai auditorijai klāstījis par sazvērestību ar mērķi sagraut Krieviju, vēsta Nekā Personīga.Muradovs norādījis, ka tieši ar šādu mērķi ASV un Rietumeiropa esot sarīkojušas nacionālistu apvērsumu Ukrainā, tādēļ neesot citas izejas, kā aizstāvēties. Krieviju Muradovs salīdzināja ar lāču māti, pret kuras bērniem – Ukrainas krieviem - Kijevas varas iestādes sūtot armiju. Muradovs izteicies, ka lāču mātei neatliks nekas cits, kā savus bērnus aizstāvēt un ukraiņiem sadot ar ķepu, jo tie esot nelietīgi izmantojuši Krievijas miermīlīgo politiku."Izmantojot to, ka mums bija absolūti sasaistītas rokas ar Olimpiskajām spēlēm, ar miermīlīgām darbībām, kuru laikā nekādā gadījumā nedrīkst pārkāpt miera saglabāšanas procesus, šajā periodā notiek tāda apjomīga, agresīva akcija Ukrainā, Kijevā," raidījumam Nekā Personīga norādīja Muradovs.Maskavas viesis daudz skarbu vārdu veltīja Eiropas Savienībai un NATO, kur "plaukstot homoseksuālisms un neesot tālu līdz daudzsievībai". Muradovs ieteica Latvijai sekot Krievijas ģeopolitisjai asij un kļūt par tiltu starp Krieviju un Rietumiem, lai izveidotu kopīgo Eirāzijas ekonomisko telpu, bet reizē arī pabrīdināja, ka Latvija var palikt bez gāzes, ja tā turpinās atbalstīt savus Rietumu sabiedrotos.Muradovs Latvijā nav pirmo reizi. Savulaik viņš no Krievijas puses organizēja Maskavas nama izveidošanu Rīgā. Bija šeit arī 2010.gadā, kad palīdzēja mēriem Jurijam Lužkovam un Nilam Ušakovam vienoties par Rīgas namu Maskavā. Eiroparlamenta vēlēšanu gadā un Muradovs Latvijas krievus aicinājis atbalstīt Tatjanu Ždanoku, ziņo Nekā Personīga.Līdzīgi viņš darbojies arī Igaunijā. Drošības policija KAPO uzskata, ka 2009.gadā diplomāts centies iepludināt naudu Krievijai izdevīgu kandidātu Eiroparlamenta vēlēšanu kampaņā.Rossotrudņičestvo nodarbojas ar Krievijas popularizēšanu ārvalstīs. Organizācijai ir diplomātiskās pārstāvniecības vairāk kā 70 valstīs, tomēr ir gadījumi, kad šīs organizācijas diplomātus vaino spiegošanā. Pērnā gada oktobrī laikraksts Washington Post, atsaucoties uz avotiem FIB, vēstīja, ka Rossotrudņičestvo Vašingtonas biroja vadītājs 12 gadus organizējis amerikāņu studentu un uzņēmēju braucienus uz Krieviju, kur tos vervējuši Krievijas specdienesti. Krievijas vēstniecība Latvijā vairākkārt prasījusi Latvijas varasiestādēm atļauju atvērt savu Rossotrudņičestvo diplomātisko pārstāvniecību, bet saņēmusi atteikumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlēšanu balagāns

Varbūt iepriekšējās reizēs nebiju pamanījis, bet šķiet, ka šogad Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas politiķu un viņu partiju acīs ieguvušas krietni būtiskāku nozīmi.

Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē