Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Reirs: Visos būtiskajos jautājumos koalīcija ir vienota

 „Situācija, kad valdošās koalīcijas iekšienē pastāv dažādi viedokļi, ir normāls, demokrātisks process, un koalīcijas stabilitāti tas neapdraud, jo pamatnostādnēs tā ir vienota,” uzskata Saeimas deputāts Jānis Reirs (Vienotība), piebilstot, ka par koalīcijas spēju vienoties svarīgos jautājumos liecina arī ceturtdienas balsojums par Eiro ieviešanas likumu.

Sarunā ar Diena.lv J. Reirs norāda, ka „Latvijas jaunāko laiku vēsturē nav iespējams atrast valdošās koalīcijas, kuras būtu iztikušas bez iekšējas rīvēšanās, un arī šis nav izņēmuma gadījums”. Vienlaikus viņš uzskata, ka visas domstarpības ir iespējams atrisināt pārrunu ceļā, kas arī veiksmīgi tiek darīts.

Pieredzējušais parlamentārietis norāda, ka runas par koalīcijas nestabilitāti, iespējams, izplatās tādēļ, ka „atsevišķi procesa dalībnieki, tā vietā lai pienācīgi darītu savu darbu, nodarbojas ar situācijas dramatizēšanu”. „Ja jūs strādājat komandā, tad nav ētiski vainot pārejos komandas dalībniekus par to, ka pašam gada laikā nav izdevies izstrādāt kaut cik pieņemamu likumprojektu,” norāda J. Reirs, piebilstot, ka tie tomēr ir izņēmuma gadījumi.

Politiķis tāpat norāda, ka neredz iemeslus, lai tiktu pārskatīts atbildības sfēru sadalījums valdībā. „Ir sākotnēji parakstītas vienošanās, kuras, protams, nav iecirstas akmenī, taču lai tās mainītu, nepietiek tikai ar vienas puses viedokli, ir nepieciešama vienošanās.”

Pēc J. Reira domām, esošā koalīcija arī nostrādās līdz šī Saeimas sasaukuma beigām, „jo ir novilkts pārāk daudz sarkano līniju, un cita koalīcija šobrīd vienkārši nav iespējama”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Dienas komentārs

Vairāk Dienas komentārs


Latvijā

Vairāk Latvijā


Pasaulē

Vairāk Pasaulē